TRAIAN BASESCU, JUDECAT PENTRU COLABORAREA CU SECURITATEA LA CEREREA CNSAS!

10 mai

Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității a decis, în ședința de joi, transmiterea către instanța de contencios a unei acțiuni pentru a fi stabilit statutul de colaborator al Securității pentru Traian Băsescu, informează Mediafax.
Membrii Colegiului C.N.S.A.S. au dispus în ședința de joi trimiterea către secția de contencios a Curții de Apel București a unei acțiuni pentru a se stabili dacă fostul președinte Traian Băsescu a fost sau nu colaborator al fostei Securități.
„Colegiul a aprobat Nota de Constatare și a dispus introducerea la Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București a acțiunii în constatare pentru stabilirea calității de colaborator al Securității, pentru următoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. b, art. 5 alin.1 (deputat sau senator în Parlamentul României, membru în Parlamentul European) – 1 persoană”, se arată într-un comunicat transmis presei joi de către C.N.S.A.S., care nu dezvăluie însă numele persoanei vizate. Surse din cadrul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității au precizat, pentru Mediafax, că este vorba despre Traian Băsescu.
În același comunicat de presă, C.N.S.A.S. informează că au fost eliberate adeverințe pentru 19 candidați români la alegerile pentru Parlamentul European, documente care să ateste că aceștia nu au colaborat cu Securitatea în timpul regimului comunist. Traian Băsescu, candidat la Parlamentul European din partea Partidului „Mișcarea Populară” (P.M.P.), al cărui fondator este, nu se află printre cei 19 necolaboraționiști atestați de C.N.S.A.S.
Traian Băsescu a fost verificat din oficiu, în postura de candidat la europarlamentare, cercetarea fiind întreprinsă de un angajat al Direcției de Investigații din C.N.S.A.S. Perioada la care se referă investigația este cea în care Traian Băsescu a fost student la Institutul de Marină din Constanța.
Potrivit Europa Liberă, dosarul de rețea nu ar conține alte documente în afara coperților microfilmate, pe care apare numărul dosarului, numele real și numele conspirativ. Lipsesc din dosar notele informative, două la număr până în acest moment, dar care au fost descoperite în dosarele de urmărire informativă aparținând altor persoane.
Traian Băsescu a mai fost verificat de către Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității, însă nu a fost depistat la controalele anterioare, primind adeverință de necolaborare cu Securitatea în februarie 2014, la fel ca în 2009, 2006, 2004 și 2002.
Între timp, scandalurile declanșate de investigații jurnalistice pe tema colabărării Băsescu-Securitate s-au înmulțit, precum și cercetările operate de angajații C.N.S.A.S. Colegiul acestei instituții nu poate da direct o decizie de stabilire a colaborării unei persoane cu fosta Securitate, adresându-se în acest sens instanței de contencios administrativ, care va stabili dacă relația persoanei cu Securitatea ca poliție politică se adeverește.

Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a decis, la ședința de joi, transmiterea către instanța de contencios a unei acțiuni pentru a fi stabilită calitatea de colaborator al Securității pentru Traian Băsescu.
Surse din cadrul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) au precizat, pentru Mediafax, că acţiunea a fost înaintată la secția de contencios a Curții de Apel București.
Într-un comunicat transmis presei joi, CNSAS arată aceste informații, fără a fi precizat însă numele persoanei în cauză: „Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. b, art. 5 alin.1 (deputat sau senator în Parlamentul României, membru în Parlamentul European) – 1 persoană”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: