SUMMITUL DE LA SIBIU – UN TARG DE OAMENI SI DE FUNCTII!

11 mai

Ziarul francez „Le Figaro“ a izbutit să afle cîteva detalii din culisele summitului de la Sibiu. Din articolul publicat de „Le Figaro“, și semnat de jurnalista Anne Rovan, rezultă că la întîlnirea celor 27, împărțirea posturilor din viitoarea conducere a Comisiei Europene a jucat un rol foarte important. Citez din articolul lui Ion Spânu (care a tradus articolul din ziarul francez pentru Cotidianul):

„Și alegerile europene nu oferă claritatea voturilor anterioare. Balanța puterii va fi transformată cu susul în jos, deoarece PPE și socialiștii europeni riscă pentru prima dată să-și piardă majoritatea la Strasbourg. Liberalii o văd ca pe o oportunitate de a contesta procedura Spitzenkandidat, care cere ca liderul partidului de conducere să fie numit șef al comisiei”.

Donald Tusk a propus ca, pentru evitarea unei stagnări, la summit-ul din 28 mai de la Bruxelles, negocierile pentru ocuparea primelor cinci funcţii ale viitorului Parlament European să fie rapide, iar dacă obţinerea consensului va fi greoaie, va lăsa totul pentru luna iunie.

Jurnalista franceză menţionează că numele germanului Manfred Weber, din partea PPE, şi al olandezului Frans Timmermans, sînt cele mai vehiculate, notînd că opţiunea socialiştilor pentru Weber nu mai este unanimă, deşi el se luptă „ca un diavol frumos, surd la critică”. Timmermans, de asemenea, este în dificultate, căci, după ieşirea Marii Britanii, socialiştii par favoriţi în sondaje. Alte două nume intră în discuţie: Xavier Bettel şi Margrethe Vestager.

„Jocurile sunt departe de a fi realizate”, titrează „Le Figaro”. Elementul surpriză de la Sibiu a fost oferit de grecul Alexis Tsipras, care i-a spus „NU” lui Manfred Weber, alăturîndu-se astfel lui Viktor Orban și lui Emmanuel Macron!”.

Presupun că v-ați lămurit! Nu este vorba de nici un summit hotărîtor pentru Europa! Viitorul Europei, aflat încă pe tot felul de ciorne, a fost pretextul formulat de ochii lumii. Cei 27 de mahări europeni s-au reunit „informal” (un fel de tacla europeană) pentru a discuta despre împărțirea funcțiilor în viitoarea Comisie Europeană. Ceea ce înseamnă că noi am înțeles corect încă de joi seara. Din toate semele și imaginile transmise din ziua de joi s-a văzut că a fost o operațiune de frecat mangalul. După o jumătate de oră, cei 27 au ieși la fotografia de grup și au plecat la masa.

O Declarație de la Sibiu leșinată și găunoasă, ca un program de partid comunist, a fost dată publicității deși, după unele informații, ea a fost scrisă de Klaus Iohannis, sub îndrumarea lui Juncker și Tusk. Adică de aceeași scribi ai cărților lui Iohannis. Noi știm că președintele scrie cum scrie capra pe nisip. Și că îl doare umărul de la compunerea precedentelor sale cărți.

De unde atunci tărăboiul din presa română, cu viitorul Europei care începe de la Sibiu, cu documentul fundamental care nu-i decît o poezea? O propaganda de doi lei, comisă de proști devotați, s-a revărat peste țară. Nimic altceva! Reuniunea de la Sibiu, în afara unei promovări leșinate de unitate și baie de mulțime, plus țuică, vin și folclor românesc, nu a însemnat nimic. Cei 27 s-au îmbrățișat și pupat la un șpriț și la o defilare pentru a ascunde criza pe care o traversează Europa. Iar îndărătul carnavalului de unitate, grijă față de popoare, au tras sfori și au negociat ca la tîrgul de animale vii.

S-au tîrguit funcțiile viitoarei Comisii Europene! Probabil că de aceea nu a fost invitată Viorica Dăncilă. Ar fi aflat de diverse înțelegeri meschine și le-ar fi dat în vileag, compromițînd întreaga operațiune, propusă presei române ca mare eveniment pentru viitorul Europei. Și la care abia a fost adoptată Declarația de la Sibiu, scrisă în numele lui Klaus Iohannis de cine știe ce geniu șchiop de la Cotroceni.
Summitul de la Sibiu a fost o farsă propagandistică pentru români și un tîrg internațional de funcții și avantaje. Punct!

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: