PRESA STRAINA:UN SUMMIT CA O FRECTIE LA UN PICIOR DE LEMN!

13 mai

Din primele semne, am înțeles că la Sibiu n-a fost un summit adevărat, ci o întîlnire propagandistică de susținere a lui Klaus Iohannis. Pretinsul document livrat presei sub forma unei Declarații de la Sibiu nu este decît o scrisoare siropoasă de încurajare a cetățenilor europeni. În plus, după cum scrie Le Figaro, pretinsul summit a fost și o tîrguială pe viitoarele funcții ale Comisiei Europene.

Iată ce scrie și presa germană după marele eveniment de patru castraveți de la Sibiu:
”La Sibiu, liderii UE fac toate eforturile pentru a demonstra unitate. Dar poate UE să găsească un numitor comun în punctele importante?” – se întreabă, încă din titlu, corespondenții FAZ.

Pentru președintele Iohannis, remarcă ziariștii de la FAZ, totul se petrece conform planului: întâlnirea de la Sibiu, organizată la sugestia lui Jean-Claude Juncker pentru a-l întări pe președinte în lupta internă cu PSD, este absolvită de acesta din urmă cu siguranța unui meci pe teren propriu.

Scopul inițial al summitului era încheierea unei discuții paneuropene despre rolul și țelurile Uniunii după Brexit. Declarația finală, remarcă FAZ, este însă o declarație la cel mai mic numitor comun. Criticii spun chiar că Uniunea nu se poate pune de acord pe teme importante, cum ar fi protecția mediului și migrația”. (Traducere din Frankfuter Algemaine Zeitung preluată din G4Media).

Mitingul de la Iași al PNL, programat imediat după, a fost conceput ca un soi de carnaval al galeriei victorioase. Și a devenit un soi de tînguială a unui partid care își huiduie neputiința!

EDITORIAL :CORNEL NISTORESCU://www.cotidianul.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: