MINCIUNILE PATRIOTICE ALE LUI JOHANNIS!

16 mai

De ce alunecă președintele României în acest stil de aniversări? Întrebarea legată de calendarul lui Klaus Iohannis ne poate complica viața. Putem ajunge la concluzia că, în cazul său, calendarul funcționează diferit de al nostru. Și logica, de asemenea! Și dorințele sale sunt cu mult mai puternice decît spiritul său critic.

Una-două, se vede pe soclu, pe tron sau în cărțile de istorie, pe listele cu lideri europeni și mondiali. Klaus Iohannis face parte din categoria oamenilor care își pot muta sărbătorirea zilei de naștere cu șase luni înainte sau care și-o amînă cu cîteva luni după data din buletin. Cu o condiție: să și-o poată face pe parcursul unei excursii în Insula Madeira sau în Insula Bali. Adică, să își rezolve un interes sau măcar o plăcere. Altfel, cum să te trezești peste noapte, în plină lună mai, pentru cele șapte luni care au mai rămas că i se năzare să decreteze aniversarea a 30 de ani de la Revoluția Română?

Părerea mea este că această aniversare scoasă pe neașteptate din oala președintelui, cu care Klaus Iohannis și-a cadorisit țara și poporul, este bună pentru un singur lucru. Ne ajută să citim, într-o simplă decizie cam trăznită, ce fel de caracter are omul nostru. Cum să aniversezi 30 de ani de la Revoluție cînd ei nu s-au împlinit încă? Cum să justifici că acest carnaval eroic începe pe 20 mai, ziua în care s- au desfășurat primele alegeri libere? Klaus Iohannis a absolvit Facultatea de fizică, iar la fizică nu intri dacă ești bîtă la matematică. Ce a numărat președintele cînd a anunțat data de 20 mai ca dată de declanșare a 30 de ani de la Revoluția Română? Nu a aflat că, și pe degete dacă i-ar număra, din 20 mai 1990 și pînă astăzi tot 29 de ani au trecut? Și în socoteala săsească și în cea românească!

Să trecem însă peste socotelile sale de corigent și să-i lăsăm spiritul chinuit de amintiri să se exprime:
-„Încă de la preluarea mandatului, președintele României a acționat pentru omagierea victimelor regimului comunist. La 30 de ani de la revoluția sîngeroasă din 1989, președintele Klaus Iohannis consideră prioritare asumarea corectă a trecutului traumatic, condamnarea abuzurilor și crimelor comunismului.”

Patru ani nu și-a adus aminte. Abia acum l-a lovit copita aducerii aminte!

Dacă aș fi nepoliticos, i-aș zice că minte. Sau că vorbește fără el. N-a arătat nici un soi de compasiune pentru eroii Revoluției, cînd i-a primit pe cei doi, victime ale prietenului său Augustin Lazăr. Le-a dat cîte o decorație de șoferi la Cotroceni și a tăcut ca un bolovan în groapă cînd România fierbea în fața hîrtiilor semnate de binefăcătorul său, Augustin Lazăr.
După felul în care a scăldat-o cu Augustin Lazăr, nu-l mai cred pe președinte nici cînd se duce să se spovedească. Și atunci îl bănui că minte. Sau că drege confesiunea ca să se aleagă cu o binecuvîntare!
Toată povestea cu aniversarea, croită de trupa sa de consilieri mediocri de la Cotroceni, arată mai degrabă a înscenare menită să dreagă înjurăturile rostite de populație cu ocazia premierii lui Augustin Lazăr. În plus, omagierea victimelor comunismului seamănă teribil cu Raportul de condamnare a comunismului întocmit de Vladimir Ilici Tismăneanu, la comanda lui Traian Băsescu.

Diferența vine de la faptul că marinarul era în stare să declare și Ziua șosetelor nespălate și Ziua elicei și a dușului marinăresc, și șeful anticomuniștilor, în vreme ce Iohannis nu declară nimic dacă nu îi cade cu folos sau dacă nu contribuie la terfelirea adversarului. Or, după cum a picat din cer această aniversare de vară, sunt gata să bănui că președintele se scufundă în neîncredere și că s-a amăgit cu ideea că aniversarea celor 30 de ani precum și omagierea victimelor regimului comunist mai strîng în jurul său cîțiva moșnegi de dreapta și cîteva nepoate ale celor care și-au pierdut bunicii pe front sau în pușcării.
Super-tare! Klaus Iohannis a inventat o comemorare la care nu s-a gîndit niciodată!

EDITORIAL: CORNEL NISTORESCU:http://cotidianul.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: