CONDAMNATUL POLITIC RADU MAZARE VA DA ROMANIA IN JUDECATA LA CEDO!

21 mai

DUBLU STANDARD:

1.IN TIMP CE CORUPTUL KLAUSS WERNER JOHANNIS A FURAT 6 CASE SI A CREAT UN PREJUDICIU DE PESTE 320.000 SE EUROI ,CAND ERA PRIMAR SI A RENASCUT SI ORGANIZATIA NAZISTA FRUPUL ETNIC GERMAN, FIIND APARAT DE REGIMUL STATULUI PARALEL A LUI TRAIAN BASESCU.

2.RADU MAZARE ESTE CONDAMNAT POLITIC AL REGIMULUI BASESCU -PREJUDICIU :0 EUROI?

Radu Mazăre a transmis un comunicat prin intermediul avocatului său. Fostul primar al Constanţei consideră că prin condamnarea sa au fost încălcate decizii ale Curţii Europene de Justiţie.

„De peste patru ani nu mai dau declaraţii şi nu mai sunt deloc implicat în viaţa publică sau politică. Cu toate acestea constat că numele meu, viaţa şi persoana mea suscită în continuare un uriaş interes. Nu înteleg de ce şi nu pot sa fiu decât surprins şi impresionat. În acest context doresc sĂ fac câteva precizări, cu scuze pentru lipsa de modestie: sunt mândru de tot ceea ce am facut în viaţă, am construit de la zero ziare, radio sau televiziuni atunci când nu eram implicat în politică. Ca primar am construit case pentru tineri şi nevoiasi, am îmbunătăţit infrastructura şi economia orasului Constanţa şi, foarte important, am reconstruit staţiunea Mamaia, pe care am scos-o din praf, ruine şi anonimat, facind-o celebră. Şi lista poate continua pe o pagina intreagă. Şi în Africa când am ajuns am procedat la fel: am construit un resort într-o junglă sălbatică, doar cu localnici inimoşi, fără utilaje şi facilităţi.
Desigur, am facut în viaţa mea şi greseli, ca orice om, dar n-am facut rău intenţionat niciodată, nimănui, fiind şi un om cu frica lui Dumnezeu” , transmite Radu Mazăre, prin intermediul comunicatului de presă.

Fostul primar spune că sunt mulți care vorbesc despre condamnarea sa de 9 ani și a celorlați oameni din acest dosar, catalogând sentința drept una absolut nedreaptă și revoltătoare.
„Văd ca foarte mulţi vorbesc despre condamnarea mea de 9 ani şi a celorlalţi oameni din acest dosar, care este în opinia mea şi a avocaţilor una absolut nedreaptă şi revoltătoare.
Pe fondul acestui dosar, la Curtea de Apel Bucuresti, pe parcusul a 8 ani de proces, a 106 termene şi a 5 judecatori schimbaţi, s-au realizat de către instanţă două expertize judiciare – mamut . Una de evaluare imobiliară şi una topografică. Ambele expertize au evidenţiat un prejudiciu zero, demolând raportul DNA-ului făcut în acest sens. Aşa se face că la finalul judecăţii la Curtea de Apel au fost zeci de achitări în dosar, iar eu am fost condamnat cu suspendare, ca să fie ceva.

Lucrurile s-au schimbat însă la apel, susține Radu Mazăre, care-l acuză pe judecătorul Ionuț Matei de la instanța supremă că l-a condamnat fără a avea și o bază reală de dovezi.

„În apel însă, la ICCJ, „celebrul si temutul” judecator Ionuţ Matei, pus cu mâna preşedinte de complet în mod nealeatoriu, cunoscut ca un apropiat şi un bun executant al sistemului securist reînviat în ultimii ani în România, m-a condamnat, în doar 3 termene, la 9 ani de puşcărie. Cum? Foarte simplu:
− 1. a înlăturat expertizele judiciare neutre realizate de instanţa de fond şi s-a bazat numai pe rapoartele acuzatorului, adică ale DNA
− 2. fără probe noi, le-a reinterpretat pe cele existente deja”, completează Mazăre.

Fostul edil precizează că în dosarul ANRP 1, dosar similar cu al său, în motivarea achitării inculpaților de către Înalta Curte de Casație și Justiție se scria că nu pot răspunde membrii comisiei de retrocedare pentru valorile din expertizele realizate de către evaluatori autorizați în cazul retrocedărilor, adică, invers de cum s a apreciat în dosarul său.

„Toate considerentele de condamnare a mea sunt clar împotriva jurisprudenţei şi deciziilor CEDO de până acum, dar, sigur, până voi ajunge sa fiu judecat acolo voi face puşcarie. Ca şi in cazul primarului Mircea Gutău!
Eu consider ca nu asta este justiţie. E doar o bătaie de joc!
După ce am facut puşcarie în Madagascar, acolo unde apelul deţinutilor se facea într-o curte cu pamânt şi mizerie pe jos , unde 1400 de oameni stăteam în genunchi şi cu mâinile la ceafă, fără paturi şi toalete, crede oare cineva ca nu o supravieţuiesc în puşcăriile din România?
Mă voi descurca onorabil şi demn! Amintirile si iubirea nu mi le poate lua nimeni!”, se arată în comunicatul transmis de Radu Mazăre.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: