PRIMA REACTIE IN CAZUL EXTRADARII LUI RADU MAZARE.DANCILA:”AM FOST LA CURENT CU TOT!”

21 mai

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marți, în ce privește extrădarea lui Radu Mazăre, că justiția și-a făcut prompt datoria, anunțând că a fost la curent cu întreg procesul de aducere a fostului primar în țară din Madagascar.

„Justiția trebuie să își facă datoria. Și-a făcut datoria chiar foarte prompt și acest lucru trebuie să fie privit în mod egal indiferent de nume. Vorbim despre un gest de normalitate”, a afirmat Dăncilă, marți la Frasin.

Întrebată dacă, în opinia a, statul de drept în România funcționează, Viorica Dăncilă a răspuns: „Eu zic că da. Este vizibil că da. Eu nu aș lega statul de drept de o persoană. În România statul de drept funcționează. În România trebuie să respectăm drepturile cetățenilor în mod egal”.

Chestionată dacă a fost o coincidență momentul aducerii fostului primar al Constanței în România, în preajma alegerilor europarlamentare, premierul a spus: „Nu știu dacă e o coincidență sau nu. Pot să spun că am fost la curent cu tot procesul de aducere în țară din Madagascar și noi am procedat în mod corect. Nu vreau să leg această acțiune (aducerea lui Radu Mazăre în țară – n.r.) de vot”.

Anunț despre Codul administrativ

Tot marți, Viorica Dăncilă a anunțat că ordonanța de urgență pentru modificarea Codului administrativ va fi adoptată de Guvern după alegerile europarlamentare din 26 mai, probabil în luna iunie sau iulie.

„Mai vreau să fac o singură completare, în discuțiile cu primarii am înțeles interesul major pentru codul administrativ, vreau să îi asigur pe toți primarii indiferent de culoarea politică pentru că vor beneficia toți, că voi da codul administrativ prin ordonanță de urgență pentru că am convingerea că acesta va duce ordine în sistemul administrativ. Probabil în iunie, iulie (va fi adoptată OUG – n.r.). După alegeri, nu aș vrea să se interpreteze că am dat această ordonanță. Nu o vom da înainte tocmai pentru a nu crea anumite interpretări, vom da după alegeri”, a afirmat Dăncilă la Frasin.

Liderul PSD Liviu Dragnea a spus, recent, că imediat după alegerile europarlamentare din 26 mai, Guvernul va adopta o ordonanță de urgență pentru modificarea Codului administrativ.

CCR a admis, la începutul lunii noiembrie 2018, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Opoziţiei cu privire la Codul administrativ al României. Iohannis a argumentat că introducerea pensiilor speciale şi articolul privind folosirea limbii minorităţilor în administraţia locală sunt neconstituţionale.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: