RARES BOGDAN BOT IN BOT CU „CIUMA!”

23 mai

Rareș Bogdan, locul 1 pe lista PNL la europarlamentare, s-a apucat de afaceri în 1997, la finalul studiilor, relatează site-ul flux24.ro. Avea 23 de ani și a deschis în centrul Clujului unul dintre primele magazine de telefoane mobile. Asociatul său a fost inițial Rareș Rusu, fiul fostului colonel Stoian Rusu – șef al Miliției județene din Cluj înainte de 1989, ulterior șef la Direcția Generală de Informații și Protecție Internă (DGIPI), scria într-o investigație PressOne, un site din zona Ardealului apropiat de zona de dreapta.

Ulterior, Rareș Bogdan și-a deschis împreună cu fratele lui, Horia, o firmă – RMR Group Com SRL – specializată tot în comercializarea echipamentelor de telecomunicații.Dar legăturile de afaceri ale lui Rareș Bogdan cu Rareș Rusu nu s-au stins. Dimpotrivă. Când, în 2010, Rusu – la acea dată membru în Biroul Permanent Județean al PDL – a fost numit, prin ordin ministerial, director al Transelectrica Cluj, atât societatea Trend Communication, cât și ziarul Ziua de Cluj au avut de câștigat.Familia Rusu avea afaceri cu Transferoviar Grup și cu omul de afaceri Călin Mitică. Despre legăturile strânse ale familiei Rusu cu Transferoviar vorbește o societate înființată în 2013, Euro Force Security, al cărei asociat fondator a fost Călin Mitică, și al cărei administrator este Rusu Sr., fostul șef al DGIPI. Mitică va fi, o scurtă perioadă, finanțator al ziarului Ziua de Cluj, a mai scris sursa citată.

Ziarul Ziua de Cluj a fost fondat în 2004 de Rareș Bogdan, Octavian Hoandră – fost angajat al trustului Gazeta – și un tânăr student, Mihai Moga. Cum a ajuns Mihai Moga în combinația cu cei doi ambițioși oameni de afaceri clujeni? Era nepotul fostului prim-secretar al Comitetului Județean al PCR Cluj, Ioachim Moga. Inculpat în procesul Revoluției de la Cluj, Ioachim Moga a stat doar câteva luni în detenție preventivă, fiindcă a suferit un atac cerebral și a fost eliberat. A murit fără să-și mai ispășească pedeapsa, retras în localitatea lui natală din județul Hunedoara, a mai scris PressOne.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: