DRAGNEA,ORI,ORI:”DUMNEZEU CU MILA!”

24 mai

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, referitor la sentința pe care o așteaptă luni în dosarul angajărilor ilegale, că a refuzat să plătească o parte din prejudiciu, pentru că asta ar înseamna să recunoască o vină pe care nu o are. Totodată, Dragnea spune că dacă va „rezista” completul de judecători la presiuni va fi achitat, „dacă nu, Dumnezeu cu mila”.
„Sunt oameni care vorbesc de instituții, presiunile sunt inimaginabile, sunt tot cei care merg prin țară la proteste cei care merg la proces. Presiunea către judecători vine și de la instituții. Dacă judecătorii din complet vor rezista, nu poate să fie decât achitare. Nu este nicio probă care să mă incriminze. Avocații au spus: domnule, primul complet care te-a condamnat nu există oficial pentru că orice complet care se formeză trebuie să aibă o hotărâre a Colegiului de conducere de la Înalta Curte, care se publică în Monitorul Oficial. Aia nu există. A plecat o doamnă judecător, a venit judecătorul Epure care a și susținut condamnarea, nu a fost nimic aleatoriu, nu există un document, avocații au spus e clar cauză de nulitate”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.
„Presiune e foarte mare, îmi aduc aminte la fond cum Rareș Bogdan pronunța numele judecătorilor în emisiune și spunea să nu care cumva să nu dați condamnare. Nu s-a mai sesizat nimeni cu influențarea justiției. Este o speță rușinoasă nu e nicio probă. Dacă judecătorii sunt lăsați liberi, o să fiu achitat, dacă nu, Dumnezeu cu mila”, a mai spus liderul PSD.

Acesta spune că a refuzat să achite o parte din prejudiciu, pentru că nu e vinovat.
„Am fost întrebat de avocați dacă doresc să plătesc o treime din prejudiciu și am pus nu, cu orice risc. Nu e vorba de bani, dar nu pot, nu pot să îmi bat joc. Era 30.000 de lei, dar și dacă e vorba de un leu, de ce să îl plătesc dacă sunt nevinovat? Asta ar însemna că tot ce spun e minciună”, a spus liderul PSD..
Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, că are încredere în sistemul judiciar își va arăta independența și într-o speță de „mare profil politic”, cum a etichetat-o pe cea a președintelui PSD, Liviu Dragnea, în cazul căruia instanța supremă se va pronunța pe 27 mai.
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a anunțat, luni seară, la capătul unei ședințe de aproape 7 ore, că va da verdictul în dosarul lui Liviu Dragnea pe 27 mai, la o zi după alegerile europarlamentare. Procurorul DNA a cerut aplicarea unor pedepse spre limita medie, nu spre minim, așa cum a apreciat instanta de fond și a solicitat condamnarea și pentru acuzațiile de fals și instigare la fals, pentru care inculpații au fost achitați în prima instanță.
Unul dintre avocații președintelui PSD, Marian Nazat, a solicitat achitarea lui Liviu Dragnea pentru instigare la abuz în serviciu și constatarea încetării procesului penal pentru instigarea la fals intelectual. Procurorul de ședință a depus concluzii de respingere a apelurilor pentru 8 din 9 inculpați.
Pe fond, Liviu Dragnea a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: