STRUCTURA OCULTA A PARAZITAT SISTEMUL DE JUSTITIE DIN ROMANIA!

24 mai

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că niciodată nu a avut ”dimensiunea nenorocirilor generate de această structură ocultă”, în contextul informațiilor apărute în raportul Inspecției Judiciare cu privire la aplicarea protocolului din 2009 și implicarea SRI în sistemul judiciar.
”Eu știam anumite lucruri și bănuiam alte lucruri, dar niciodată nu am avut dimensiunea nenorocirilor generate de această structură ocultă care a parazitat sistemul de justiție din România. Uitați-vă câte informații ies la iveală – mii de magistrați urmăriți, mii de magistrați la care s-a început urmărirea din oficiu, mii de magistrați ascultați care sigur că au avut ca urmare șantajul, presiunea, ofițeri SRI care mergeau la parchete ca la ei la instituție și mergeau ca șefi, câmpul tactic – ce reprezenta câmpul tactic, noi, binomul, am hotărât ca dl. Coita trebuie să fie distrus, păi nu doar să înceapă dosarul penal, ci să primească condamnare”, a declarat la Antena 3 Liviu Dragnea.
El a mai spus că, în afară de faptul că putea să explice mai bine, nu regretă acțiunile din ultimii ani, cu toate că și-a asumat ”riscul suprem sau aproape suprem”.

”Nu regret că am speranța că odată zgândărit acest roi de viespi vom putea cu toții să curățim cu toată protecția externă, cu toată propaganda mizerabilă din interior, cu toată protecția lui Iohannis și a altor haștagiști, moraliști și demagogi. Ce a produs acest sistem – procurorul Republicii, complicele torționarilor comuniști și la atâția ani de la Revoluție acel om să ajungă procurorul republicii…”, a mai spus liderul PSD.
Inspecția Judiciară arată în raportul ce vizează controlul de la nivelul parchetelor pe aplicarea protocolului secret din 2009, că DNA a declinat calitatea de unic beneficiar al informațiilor, SRI fiind instituția unde se stabileau planurile, iar angajații Serviciului veneau la DNA cu denunțători.
Numărul total de propuneri ale SRI pentru emiterea mandatelor pe siguranță națională în perioada 2005-2017 a fost de 39.102, incluzând propuneri inițiale, prelungiri, completări și încetări înainte de teren. Dintre acestea, procurorii au respins 80 de solicitări, toate celelalte fiind admise.
Doru Țulus susține, în declarația în ancheta pe protocolul PÎCCJ-SRI din 2009, că ofițeri cu funcție de conducere în SRI se prezentau personal cu denunțători la procuror.
Totodată, fostul procuror DNA susține că au existat situații în care ofițeri cu funcție de conducere în SRI se prezentau personal cu denunțători la procurori, chiar și cu persoane ce fuseseră condamnate în dosare instrumentate de DNA. Nu în ultimul rând, Doru Țuluș arată că au avut loc ședințe restrânse, cu discuții pe diverse spețe, la care participau și ofițeri ai Serviciului Român de Informații.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: