CE DORINTE SI-O PUS KLAUS JOHANNIS LA ZIUA PNL!

25 mai

 Klaus Iohannis a declarat, la aniversarea a 144 de ani de la înființarea PNL că partidul este pregătit să câștige alegerile în 2019 și 2020. El a precizat că România are nevoie de o guvernare responsabilă, una pentru români, cu oameni dedicați viitorului european al țării.
„M-am bucurat să avem în această prezentare lucruri importante despre istoria PNL, despre fondatori, Brătieni, Kogălniceanu, nume mari liberale. Nu există carte de istorie în care aceste nume să nu apară. Dați-mi voie să mă refer un pic la prezentul și viitorul PNL. Ultima dată am participat la sărbătoarea ocazionată de ziua PNL în anul 2015, la scurt timp după ce am luat în primire mandatul de președinte al României și cedasem mandatul de președinte al PNL. Atunci ne-am întâlnit în număr mare cu speranțe mari. Și de atunci s-au scurs câțiva ani cu evenimente politice mai bune pentru PNL, mai puțin bune pentru PNL. Ani complicați. Însă în toți acești ani PNL a fost un sprijin de nădejde pentru mine președintele României și pentru politica pe care am dus-o pentru români și pentru România. Mulțumesc PNL pentru acest sprijin”, a afirmat Klaus Iohannis, cu ocazia celebrării a 144 de ani de la înființarea PNL, eveniment care a avut loc la sediul formațiunii din Capitală.
Președintele României a adăugat că în prezent PNL este un partid matur, iar fuziunea fostului PDL cu PNL a fost un succes.

„În anul 2014 PNL s-a transformat, tot după un scrutin ca cel pe care îl așteptăm doar peste 2 zile, după europarlamentare. Conducerile vechiului PDL și PNL au decis să fuzioneze. A rezultat actualul PNL, un partid cu o vocație europeană, cu vocația guvernării în România. E extrem de important să constatăm că PNL în forma creată în vara lui 2014 s-a maturizat. Faliile inerente unei astfel de fuziuni au dispărut. PNL e azi un partid viu, puternic, unit și pentru toate aceste dați-mi voie să mă bucur alături de voi și să vă felicit”, a completat șeful statului.
Șeful statului a mai spus că dorește în viitorul apropiat ca PNL să ajungă la guvernare.
„Ne așteaptă alegeri grele și acestea de duminică nu sunt singurele. Urmează o serie de alegeri extrem de importante pentru România. Prima dată europarlamentamentarele și referendum. Urmează prezidențialele, alegerile locale și parlamentare. După părerea mea PNL în anul 2019 și cu siguranță în 2020 e pregătit să câștige aceste alegeri și vă doresc mult succes. România are nevoie de o guvernare responsabilă, o guvernare care vine pentru România, o guvernare pentru români, cu oameni dedicați României, cu oameni dedicați viitorului european al României. O astfel de guvernare poate să vină de la PNL și asta vă doresc pentru viitorul apropiat și dacă se poate chiar mai îndelungat. La mulți ani!”, a conchis Iohannis.
La rândul său, liderul liberal Ludovic Orban a precizat că duminică este o zi crucială pentru România, alegerile fundamentale de care depinde calitatea țării noastre la nivel european, zi în care are loc și șansa românilor de „a spune nu hoției”, la referendumul pe justiție.
„Încep prin a ura la mulți ani România, la mulți ani PNL. Duminica este o zi cruciala pentru România, data de 26 mai este marcată de doua evenimente fundamentale pentru evoluția ulterioară a societății românești. Este vorba de referendumul convocat de președintele Klaus Iohannis, prin care oferă cetățenilor puterea de a spune nu hoției, posibilitatea de a pune bazele unei societăți bazate pe cinste și zero corupție. De asemena pe 26 mai sunt alegerile pentru PE, alegeri fundamentale de care depinde calitatea României la nivel european. România va fi mai slab sau mai bine reprezentata. PNL este un partid care respecta valorile și principiile care stau la baza UE”, a declarat Ludovic Orban.
El a adăugat că dorește ca PNL să fie garantul pentru români că le vor fi respectate drepturile și că vor putea realiza ceva în România.
„Ca președinte al PNL vă spun ca pentru noi liberalii a face politica la umbra Brătienilor, lui Sturza, pentru a face politica nu este un lucru simplu, ci o munca neobosita de zi cu zi pentru a ridica țara. Vrem pentru România sa fim o țara, un partener respectat și apreciat care sa stea pe picior de egalitate atat la nivel european cât și internațional. Vrem ca PNL sa fie garantul pentru fiecare cetățean roman că îi vor fi respectate drepturile și ca vor putea sa se realizeze în această țară. Închei prin a-i îndemna încă o dată pe români să își folosească puterea pe care o au. PNL reprezintă forța schimbării în bine”, a conchis Orban.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: