GUY VERHOFSTADT,SLUGA LUI GEORGE SOROS: „VOM CREA NOUA MISACARE IN EUROPA!”

25 mai

Liderul grupului ALDE în PE, Guy Verhofstadt, a afirmat că noul grup din viitoarea legislatură a Parlamentului European va fi surpriza alegerilor europarlamentare, iar noua mișcare va împiedica formarea unei majorități în PE.
Guy Verhofstadt a participat, la Bucureşti, la mitingul Alianței USR-PLUS.
„Mulțumesc pentru această vreme frumoasă de toamnă. Asta avem în fiecare zi, astfel mă simt confortabil. Nu știu cum vă simțiți voi. Cred că este grozav pentru că este un moment foarte important. În două zile sunt alegerile europarlamentare și știu că mereu politicienii spun că alegerile sunt importante. De data aceasta e adevărat. De ce? Pentru că pentru prima oară va exista posibilitatea de a crea o nouă Europă. Pentru prima oară cele două partide clasice, socialiștii pe de o parte și conservatorii pe de alta nu vor mai avea o majoritate în instituțiile europene. Asta înseamnă oportunitatea de a construi ceva nou. Asta vom construi împreună. Vom crea o nouă mișcare în Europa și în locul naționaliștilor, populiștilor despre care vorbesc toți, va fi acest nou grup pro-european centrist care va fi surpriza acestor alegeri. Va fi un grup cu democrați, cu progresiști, cu reformiști, cu centriști, cu mișcarea lui Emmanuel Macron, va fi un grup și va fi imposibil să se creeze o majoritate în Parlament. Vom folosi acea putere și vrem să trimitem un număr maxim de europarlamentari ai acestui nou grup”, a afirmat Guy Verhofstadt.

Liderul grupului ALDE în PE a adăugat că Europa este una a valorilor precum democrația, libertatea, respectarea drepturilor cetățenilor, a statului de drept și a luptei anticorupției, valori care sunt în antiteză cu actualul Guvern PSD-ALDE.
„Europa nu este doar o monedă. Europa este în primul rând o comunitate a valorilor umane și a principiilor precum statul de drept, lupta anticorupție. Și cu siguranță că atunci când această corupție este făcută de oameni cu funcții înalte în stat vor crede că pot schimba legislația ca să scape. Această Europă a valorilor este una diferită de cea a actualului Guvern al României, diferită de Europa lui Viktor Orban. Am fost ieri (joi – n.r.) la Budapesta. Din fericire m-au lăsat să plec. Astfel sunt aici. Va fi o Europă diferită de cea a lui Kaczyński din Polonia. E o Europă care va apăra pretutindeni democrația și statul de drept”, a completat Verhofstadt.
El a mai spus că viitorul României este în interiorul unei Uniuni Europene puternice.
„Cel mai bun viitor pentru România este în interiorul unei Uniuni Europene puternice. Voi trebuie să le spuneți celor care ezită sau nu au o opinie sau ezită să se ducă la alegeri, spuneți-le că Europa este singurul nostru viitor împreună pentru generațiile tinere de aici și din restul locurilor din Europa”, a conchis oficialul străin.
Liderul europarlamentarilor ALDE, Guy Verhofstadt, a fost prezent, vineri, la mitingul Alianței 2020 USR-PLUS care a avut loc în Parcul Izvor.
Grupul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) va fi dizolvat după scrutinul europarlamentar, urmând să fie înlocuit de o altă alianţă politică, a declarat liderul formaţiunii politice, Guy Verhofstadt, citat de site-ul Politico.eu. Din noul grup europarlamentar ar urma să facă parte politicieni din grupul „Renaşterea europeană” propus de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: