„VOILA POURQUOI J’AMAIS HERJEU!”

25 mai

Dacă eu afirm : „președintele nostru e un netot !”, se cheamă că e defăimare sau că am spus un adevăr incontestabil? Sau, mai precis: poate fi DEFĂIMARE UN ADEVĂR INCONTESTABIL? Că eu nu am „impresii”, eu am dovezi ! Ia să vedeți …

Cu cât președintele nostru prinde curaj și devine tot mai vocal, cu atât teancul de dovezi trece de la faza „movilă” la faza „Vârfu’ Negoiu”. În linia acestor „ieșiri vorbite la iarbă verde”, pe data de 22 mai 2019, Klaus a susținut un fel de conferință de presă sau ceva, în aer liber, la Cotroceni… părea mai curând că l-au prins și l-au înghesuit niște fete iar el, plăcut surprins, avea pe față un rânjet lăbărțat- că nu putem numi „zâmbet” decât ceea ce se desfășoară cu până la 32 de dinți, și nu e cazul la prezidentul nostru, care a sărit cu mult peste etapa asta…

Cred că ați observat că Werner Klaus nu știe să spună „bună ziua”, dacă nu-i scrie nimeni pe hârtiuță… el intră direct în subiect. Iar din iarna lui 2014 încoace singurul lui subiect e PESEDEUL! Așadar:

INTRODUCERE:

Klaus: (fără „bună ziua”) „…Pe 26 mai se VOTEAZĂ la REFERENDUM și PSD-ului îi este FRICĂ … îi este FRICĂ de ACEST VOT la REFERENDUM și PSD-ul face ce știe să facă… încearcă să boicoteze ACEST VOT la REFERENDUM .Vedem cu toții cum activiști, oameni din conducerea PSD-ului UMBLĂ peste tot in țară, PE LA JUDEȚE (!!! n.n.), PE LA PRIMĂRII, pe la conferințe de presă să explice oamenilor cum că ACEST REFERENDUM n-ar fi importanță, că n-ar trebui participat, ba chiar cum se vede UMBLĂ PE LA JUDEȚE (!!! n.n.) și PE LA PRIMĂRII ca pesediștii de-acolo să-i convingă pe oameni nici să nu VOTEZE la REFERENDUM. Este jalnică acestă încercare , ba mai mult, PSD-ul încearcă și innstituțional să boicoteze ACEST REFERENDUM, a dat Dragnea ordin la CNA să ignore REFERENDUMUL. REFERENDUMUL este un scrutin care se ține împreună cu europarlamentarele , DAR ESTE ALTCEVA ” (oooo!! n.n.).

Deci, cetățeni: în trei fraze , avem 4 poziții „vot/votează”… avem 8 poziții „referendum”… 4 poziții „PSD”… 2 poziții „umblă pe la județe, pe la primării” și 2 poziții „frică”… Asta e introducerea. Călduță… Conținutul însă e o lamentatio sfâșietoare, despre răutatea fără seamăn a CNA-ului care nu i-a dat lui timpi de antenă pentru acel clip de promovare a referendumului, producție artistică deosebită în care autorii au uitat să-i pună lui Klaus mâinile sau i le-au tăiat harșt! la montaj.

CUPRINS:

„CNA-ul prima dată în istoria postdecembristă a refuzat să acorde timpi de antenă pentru publicitatea referendumului. Ba, mai mult, nici nu au vrut să ia în discuție chestiunea, și când le-am trimis o solicitare cu un videoclip realizat de Administrația prezidențială în care eu îi încurajez pe români să participe la referendum , atât, nu le sugerez răspunsul, au spus că acest clip este reclamă electorală și să merg eu să mă descurc cu partidele . Auzi ce obrăznicie din partea CNA-ului. Este jalnic… dar românii nu trebuie să se teamă să meargă la vot să voteze la referendum și la europarlamentare.”
………………………………………………………………

Deci „…eu îi încurajez pe români să participe la referendum, atât, nu le sugerez răspunsul…” este o exprimare interesantă pentru cine nu a văzut clipul, dar și mai interesantă pentru cine l-a văzut. Căci la momentul 0.33 al filmulețului e evident cum Klaus „nu ne sugerează răspunsul” din moment ce zice : VOTAȚI „DA” LA REFERENDUM … și, ca și cum n-ar fi de-ajuns acest mod de a „nu ne sugera răspunsul”, lipsa de sugestie continuă veselă, într-un cerc, în stânga-sus, unde stă scris: DA! LA REFEREANDUM . Mare obrăznicie, într-adevăr, din partea CNA-ului să afirme că așa un clip, care începe cu ce mult îl iubesc cetățenii pe Klaus, imaginile de efuziune populară desfășurându-se pe discursul cald al acestuia afirmând că „dragii de români” doresc ca niște alți „dragi de români” să stea la pușcărie, ar avea caracter electoral…

FINAL APOTEOTIC :

În final, Klaus a zis, fără să clipească, trei minciuni, aproape la rând : că la Topoloveni niște protestatari pașnici și buni ca pâinea caldă au fost ARESTAȚI PE LOC, în timp ce aceia au fost duși de fapt la secție pentru a fi legitimați, că la Târgoviște S-A ÎNCHIS ORAȘUL din motive de miting PSD, ceea ce era evident o prostie și că DRAGNEA A FOST CONDAMNAT PENTRU FRAUDE ELECTORALE, ceea ce nu mai era doar prostie, ci și măgărie!

Trântitul cu secrețiile nazale în fasole a continuat netulburat, până spre sfârșitul conferinței de presă, sau ce-o fi fost aia :

„Nu cred că se va anunța MARE BRÂNZĂ duminică seara, decât că au pierdut alegerile! ( PESEDEUL, evident, n.n.). Atâta ne mai lipsește ca un infractor condamnat pentru fraude la referendum să fie candidat la președinție!”

Asta a fost pe 22 mai 2019… căci pe 23 mai 2019 a venit răspunsul lui Radu Herjeu, membru al CNA, care i-a turnat prezidentului un pahar cu apă rece în cap, fără să se ridice pe vârfuri, că și Radu Herjeu e înalt … și mai e și inteligent , pe deasupra – ceea ce era cât pe ce să spun că nu e cazul reclamantului… dar bine că n-am spus :

„Președintele țării minte și asta nu are nicio scuză, chiar dacă, presupun, a fost mințit la rândul său de consilierii și politrucii din jur. O să încep cu cea mai gravă acuzație, la care mă gândesc foarte serios dacă nu cumva ar trebui să răspund cu o plângere în justiție. Îl somez pe președintele țării să prezinte dovada existenței ordinului lui Dragnea și a ajungerii lui la membrii CNA vizați de comentariile sale, implicit la mine.

Eu înțeleg că președintele nu are habar de legea audiovizualului. Și e normal. Domnia sa încă mai are probleme cu nuanțele Constituției. Dar consilierii se puteau documenta și puteau afla că, în cazul unui referendum, CNA NU acordă timpi de antenă.
…………………………………………………………………………..

Nu este prima dată când președintele își abandonează total coordonatele funcției și atacă CNA-ul. Urmat sau precedat de tot felul de alți politicieni obscuri. Înțeleg politicianismul și, oricât de anormale ar fi, pot face față unor presiuni de genul acesta. Dar nu pot să tac atunci când cineva, oricine ar fi, cu atât mai mult cel mai înalt demnitar al statului, zvârle cu noroi și minciuni în activitatea mea, ca membru al Consiliului Național al Audiovizualului!

PS. CNA are păcatele și culpele lui, chiar nu e nevoie să se și mintă legat de activitatea sa!”

………………………………………………………………………….

… și, pentru o încheiere frumoasă, iată și P.S.-ul meu: „Voila pourquoi j’aimais Herjeu!”

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: