A INCEPUT RAZBOIUL IN RANDUL OPOZITIEI!

31 mai

Președintele PNDL, Ludovic Orban, este deranjat de anunțurile USR-PLUS făcute cu privire la neintrarea la guvernare și o candidatură proprie la alegerile prezidențiale, apreciind că sunt calcule politice pentru a nu se eroda la guvernare.

”Nu poți să îi lași pe ăștia (PSD-ALDE – n.r.) să dea foc la țară, numai că din calcule politice nu intru la guvernare ca să nu mă erodez la guvernare (referire la USR – nr.). Îi oprești pe ăștia să nu facă praf țara, să nu ne ducă în gard, să nu ne ducă în prăpastie”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că decizia liderilor PNDL a fost depunerea unei moțiuni de cenzură.

”Din punctul nostru de vedere decizia noastră este foarte clară, în Biroul Executiv am hotărât că vom depune moțiunea de cenzură – începem negocierile evident în primă fază cu partenerii din opoziție și ulterior cu toate grupurile parlamentare evident mai puțin PSD și cu toți parlamentarii individuali pe care putem să îi convingem să voteze moțiunea de cenzură, iar în ceea ce privește asumarea răspunderii guvernului pe un partid care depune o moțiune de cenzură, în momentul în care vrea să dea jos un guvern trebuie să fie pregătit să își asume răspunderea guvernării. Ăsta e un lucru elementar”, a mai spus Orban.
De asemenea, președintele PNDL spus că anunțul USR-PLUS referitor la prezidențiale, potrivit căruia vor avea propriul candidat, a fost făcut într-un ”moment total nepotrivit”.

”Ceea ce nu mi-a plăcut este că ei au făcut chestia asta într-un moment toal nepotrivit. Totuși, votul din 26 mai a fost un vot de revoltă. O prezență uriașă care a arătat clar că oamenii vor o schimbare. De regulă, prezența asta masivă la vot se face din disperare atunci când din ce în ce mai mulți români, care de regulă nu urmăresc viața politică, care votează de regulă numai când au o miză extrem de puternică, au venit la vot. Tu trebuie să cauți ca această voință exprimată de oameni să o transpui în realitatea politică, să încerci să-i repreinți pe acești oameni care ți-au acordat încrederea”, a conchis Orban.

Reacția liderului PNDL a venit la anunțul că Alianţa 2020 USR-PLUS nu va intra la guvernare dacă Guvernul Dăncilă va fi demis de Parlament printr-o moţiune de cenzură, ci va susţine o nouă echipă guvernamentală în funcţie de programul politic al acestuia. De asemenea, reacția lui Orban a venit și ca urmare a faptului că Dan Barna și Cioloș au anunțat că Alianța va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: