BUCHON,SCUZE BUSOI AZVARLIT UN PAS INAPOI:”SI CONDUCEREA NATIONALA ESTE RESPONSABILA!”

3 iun.

Liderul PNDL București Cristian Bușoi este „demisionat” de la șefia organizației liberale, la o săptămână după alegerile europarlamentare.

Bușoi a transmis, în legătură cu demisia sa de la șefia PNDL București, că „cel mai înțelept lucru este să ne retragem”, însă a precizat că și conducerea națională a partidului e responsabilă pentru scorul PNDL în Capitală la alegerile europarlamentare.

„PNDL București a avut o organizare bună și a făcut tot ce trebuie pentru a susține și a ajuta campania PNDL la nivel național. Le mulțumesc colegilor președinți de sectoare care s-au mobilizat și le mulțumesc voluntarilor PNDL care au ajutat ca mesajele PNDL să se ducă spre bucureșteni. Îi mulțumesc, de asemenea, lui Rareș Bogdan pentru implicarea în campanie. Efortul pe care l-a făcut a fost recunoscut. Am preluat organizația la 12% cu 74.041 de voturi la alegerile locale din 2016. La alegerile europarlamentate de anul acesta, PNDL București a obținut 15,7%, adică 145.952 de voturi. Este o dublare a numărului de voturi. Dar, ca președinte al PNDL București, eu și întreaga echipă de conducerea a PNL București ne asumăm responsabilitatea pentru scorul la București. Îmi asum răspunderea și pentru că sunt de 23 de ani în PNDL și am făcut mereu ceea ce a fost cel mai bine pentru PNDL”, a transmis Cristian Bușoi, într-un comunicat de presă transmis luni.

Acesta a adăugat că și conducerea națională a PNDL este responsabilă pentru scorul slab al PNDL București, precizând că partidul are nevoie de unitate, nu de discuții în contradictoriu între liderii liberali.

„Trebuie însă să nu ne amăgim. Și conducerea națională a partidului este responsabilă pentru scorul PNDL la București. Organizarea și politica locală sunt o parte componenta importantă într-o campanie electorală, dar la București și în marile orașe cel mai mult influențează votul politic, imaginea națională a partidului și a liderilor săi. PNDL are nevoie de unitate, a câștigat alegerile europarlamentare și nu dorim discuții în contradictoriu în Biroul Politic și nu dorim să punem președinții din țară să aleagă între conducerea partidului și solidaritatea cu organizația București. De aceea, am decis ca cel mai înțelept este să ne retragem. Voi rămâne implicat în organizația PNDL București și voi rămâne activ în dezbaterile privind temele pe București”, a completat Bușoi.

Liberalul a precizat că lasă moștenire la PNDL București două proiecte la cheie „Deblocăm Bucureștiul” și construirea Spitalului Municipal.

„Las PNDL Bucureşti două proiecte la cheie : “Deblocăm Bucureştiul”, adică soluţii pentru deblocarea traficului din Bucureşti şi construirea Spitalul Municipal, pentru care PNDL a făcut campanie publica în 2015 și pe care apoi PNDL l-a susţinut şi pentru care administraţia PSD-Firea nu a mişcat niciun pas în 3 ani. Administrația PSD-Firea este o nenorocire pentru București şi încă 4 ani pierduţi. Ceea ce este însă important este faptul ca administraţia PSD-Firea poate fi bătută şi trebuie bătută de un candidat al PNDL. Este nevoie de o acțiune comună a opoziției în București și în țară, dar USR nu a fost mereu un aliat corect, ci un competitor interesat ca PNDL să scadă. Au fost multe situațiile în care, ca președinte al PNDL București, m-am făcut că nu văd lucrurile incorecte făcute de USR la București, pentru a salva aparența opoziției unite”, a mai spus Cristian Bușoi.

Nu în ultimul rând a mai afirmat că este de 23 de ani în PNDL și că nu este „genul de vedetă politică de Facebook”, iar lupta anti-PSD a arătat-o ținând unită filiala PNDL București și dublând voturil în trei ani de zile.

„Liderii vin și pleacă, dar oamenii în organizații care muncesc voluntar, pentru că ei cred în PNDL, sunt cea mai importantă resursă a partidului. Le mulțumesc încă o dată pentru toată munca lor și sunt bucuros că am avut onoarea de a fi alături de ei în acești ani. Sunt de 23 de ani în PNDL și nu sunt genul de vedetă politică de Facebook; iar antipesedismul l-am arătat ținând PNDL București unit și dublând voturile în 3 ani”, a conchis Cristian Bușoi.

Surse liberale au precizat, pentru Mediafax, că alături de acesta vor demisiona și liderii PNDL de sectoare, mai puțin președintele organizației liberale Sector 2, Anca Boagiu. Filiala PNDL București a obținut un scor foarte slab la alegerile europarlamentare, cam jumătate din scorul general al formațiunii, au precizat sursele citate.

Pseudo-Liberalii se reunesc luni, de la 11.00, în ședința BEX urmată de BPN, de la ora 13.00. Formațiunea condusă de Ludovic Orban face o analiză a scorurilor obținute de filialele partidului, însă rămâne de văzut dacă filiala PNDL București va fi preluată de Rareș Bogdan.

Cristian Bușoi conduce filiala PNDL București, Victor Picu este lider PNDL Sector 1, Anca Boagiu este președinte PNDL Sector 2, Florin Alexe la PNDL Sector 3, Răzvan Sava la PNDL Sector 4 , Cristian Marian Olteanu la PNDL Sector 5 iar Cornel Pieptea la PNDL Sector 6.

Potrivit rezultatele parţiale centralizate de BEC, după numărarea a aproximativ 96% dintre voturile exprimate la alegerile europarlamentare, cifrele sunt: PNDL – 26,89%, PSD – 22,89%, USR-PLUS -21,78%. În București, PNDL nu a avut însă succes, USR fiind la distanță considerabilă pe locul 1.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: