SE STRANGE LATUL: BASESCU ,PRINS CU NOTA IN VINE!

3 iun.

Antena 3 a prezentat, duminică, la ”Sinteza Zilei”, două dintre notele informative care ar fi fost date de Traian Băsescu, alias Petrov, Securității.

În cele două note se vorbește despre doi colegi de la Institutul de Marină, menționează sursa citată.

Documentele ar fi făcut parte din dosarele celor denunțați și de aceea nu ar fi fost găsite în dosarul lui Traian Băsescu. Sunt documente din dosarul întocmit de CNSAS și trimis la instanță.

Curtea de Apel București a înregistrat, miercuri, dosarul deschis la sesizarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, care cere stabilirea calității de colaborator al Securităţii pentru fostul președinte Traian Băsescu, care ar fi avut numele conspirativ ”Petrov”. Traian Băsescu şi-a văzut dosarul de la CNSAS cu doar câteva zile înainte alegerilor europarlamentare şi ar fi recunoscut că notele informative olografe îi aparţin, au declarat pentru Europa Liberă surse din instituţie.

Reacția lui Băsescu pe Facebook după dezvăluirile Antena 3

”Am luat notă de faptul că Antena 3 a prezentat documente din dosarul întocmit de CNSAS şi trimis la instanţă pentru a se stabili prin hotărâre judecătorească dacă am fost collaborator al securităţii sau nu.
Fac precizarea că nu există un angajament semnat de mine nici în dosarul inscripţionat cu numele meu şi nici pe microfilmul dosarului. De asemenea nici în dosar şi nici pe microfilm nu există documente scrise de mine sau chitanţe care să ateste plăţi efectuate de fosta securitate către mine şi prin care s-ar fi putut atesta calitatea de colaborator .
Din câte ştiu, documentele pe care CNSAS le-a anexat în dosar cât şi microfilmul dosarului meu au fost predate de către SRI la arhiva CNSAS încă din anul 2006.
Predarea arhivei fostei securităţi către CNSAS s-a făcut urmare a solicitării pa care eu, în calitate de Preşedinte CSAT, am făcut-o către SRI.
Până în prezent, cu ocazia diverselor verificări CNSAS mi-a eliberat 4 certificate de necolaborare cu securitatea ca poliţie politică.
Fiind convins că nimic din actele mele nu poate fi considerat act de poliţie politică aştept indeplinirea procedurilor legale şi verdictul instanţei .
Desigur, îmi doresc ca dosarul să fie soluţionat în instanţă şi nu în dezbatere public, motiv pentru care nu voi comednta public conţinutul documentelor prezentate de Antena 3 şi nu mă voi angrena în dezbatere public ă pe subiectul dosarului, având în vedere că eu însumi sunt subiectul dosarului întocmit de CNSAS şi aflat acum la instanţa de contencios administrative şi fiscal” scrie Traian Băsescu pe Facebook.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: