CE MAI SPUNE USR DESPRE MOTIUNE SI REFERENDUM?

5 iun.

Dan Barna i-a transmis președintelui Klaus Iohannis, la consultările de la Cotroceni, că moțiunea de cenzură a opoziției va fi depusă cel mai probabil săptămâna viitoare. Delegația USR a discutat cu Iohannis  și despre scenariile de după moțiune cu privire la guvernare.

„Am încercat să analizăm și calendarul posibil pe marginea moțiunii de cenzură, pe care opoziția o va depune cel mai probabil săptămâna viitoare, și am discutat scenarii pentru ca moțiunea să treacă. Scenariile sunt ca moțiuna să treacă sau să nu treacă. În situația în care moțiunea va trece vom discuta despre un guvern interimar sau un nou guvern. Alegerile anticipate după prezidențiale sunt o necesitate și asta i-am transmis și președintelui, pentru că altfel am rămâne captivi ai unei majorități parlamentare care nu mai funcționează în România. Am transmis că vom susține orice variantă a unui Guvern, non PSD. Plus alegerea primarilor în două tururi și acea abrogarea a OUG 114”, a afirmat Dan Barna, marți, la Cotroceni.

Acesta a adăugat, referitor la discuțiile despre referendum, că odată cu revizuirea Constituției, ar trebui să fie inclusă și transpusă în Legea fundamentală și inițiativa Fără penali în funcții publice a USR.

„Am prezentat și punctele de vedere ale USR și Alianței USR-PLUS. Noi considerăm că ar trebui să fie reforma constituțională cumva un pic mai largă, dar ea oricum va fi axată pe reducerea OUG. Președintele a fost de acord că inițiativa Fără Penali în funcții publice va trebui să fac parte din această revizuire, pentru că a trecut de CCR. Deci e o inițiativă legitimă, morală și legală. Vom continua să avem aceeași perspectivă fermă pe respectarea statului de drept și vom face efoturi să aliniem legile justiție cu recomandările Comisiei de la Veneția”, a conchis Barna.
Președintele Iohannis a avut consultări cu PNL, USR și urmează să aibă cu UDMR, pe tema transpunerii în Constituție și legislație a referendumului pe justiție.
Miercuri au fost invitate la consultări delegațiile PMP, ALDE, Pro România, minoritățile naționale și PSD.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: