UDMR MERGE DUPA PROPRIA AGENDA!

14 iun.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că va semna săptămâna viitoare, în numele Uniunii, pactul politic inițiat de Klaus Iohannis și că nu a putut participa la ceremonia de joi deoarece este plecat din țară.
„Miercuri m-a sunat președintele Iohannis și m-a anunțat că joi are loc ceremonia semnării pactului politic și m-a întrebat dacă îl semnăm. I-am spus că sunt în drum spre aeroport, iar joi sunt la o conferință la Bratislava, programată mai demult, și a rămas că mă întorc în țară și semnez. Voi semna săptămâna viitoare, când revin, de marți încolo, pentru că luni este zi liberă, de Rusaliile ortodoxe. Nu avem nicio problemă cu semnarea pactului. E vorba de același text semnat de liderii celorlalte partide”, a spus Kelemen.
Potrivit acestuia, sunt câteva chestiuni minore în textul pactului cu care, el personal, nu este de acord, cum este votul electronic, „dar sunt lucruri mărunte față de spiritul textului pactului”.
„Noi am fi dorit să vorbească și despre relația majoritate – minorități, dar am înțeles că nu se poate deschide textul pentru a se modifica ceea ce este scris acolo, iar legat de acest subiect vom mai trimite observații și propuneri președintelui și sper că, la un moment dat, va urma o abordare a acestui subiect important, girat de președinte”, a mai spus liderul UDMR.
Președinții PNL, USR, PMP și Pro România, Ludovic Orban, Dan Barna, Eugen Tomac și respectiv Victor Ponta au semnat alături de Klaus Iohannis acordul politic național pentru consolidarea parcursului european al României, în cadrul unei ceremonii organizate de șeful statului la Palatul Cotroceni.
Iohannis a precizat că propune ca cei care vor semna pactul să se angajeze să transpună în legislație în cel mai scurt timp măsurile necesare asigurării respectării atât în țară, cât și în străinătate a exercitării depline și efective a dreptului de vot de către cetățenii români.

2 răspunsuri to “UDMR MERGE DUPA PROPRIA AGENDA!”

  1. dininimapentrutine 14 iunie 2019 la 12:10 pm #

    Ca de fiecare aceasta minoritare își urmărește interesul

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: