MASIA SANDU VREA CAPETELE JUDECATORILOR CURTII CONSTITUTIONALE DIN R. MOLDOVA!

16 iun.

Maia Sandu

Maia Sandu vrea capetele judecătorilor Curții Constituționale

Maia Sandu consideră că este inadmisibil faptul că magistrații Curții Constituționale și-au revizuit propriile decizii motivând că aceasta este „situația la momentul de față în Republica Moldova” și le cere să recunoască că la această situație s-a ajuns din cauza lor. În final, ea le cere să-și dea demisia.

CHIȘINĂU, 15 iun – Sputnik. Maia Sandu le cere membrilor Curții Constituționale să-și dea demisia, dat fiind că, în opinia ei, este revoltătoare explicația dată de magistrați la revizuirea propriilor decizii privind dizolvarea Parlamentului.  „Judecătorii Curții Constituționale își continuă delirul, făcând de rușine pe plan național și internațional instituția pe care o reprezintă.

Chiar dacă a adoptat dispozitivul hotărârii în care a indicat că își revizuiește și anulează toate actele emise între 7 și 9 iunie a.c., în comunicatul de presă Curtea Constituțională menționează că ”La baza anulării a stat situația de fapt din Republica Moldova, în special anunțul transferului de putere către Guvernul Prim-ministrului Maia Sandu și a coaliției formate în Parlamentul Republicii Moldova.

În esență, Curtea, în loc să recunoască faptul că a participat la încercarea disperată a Partidului Democrat de a se menține ilegal la putere, își justifică decizia doar prin faptul că aceasta ar fi situația la momentul de față în Republica Moldova”,  anunță premierul pe Facebook..

Maia Sandu afirmă că aceste decizii au fost revizuite pentru că ele nu au fost luate la timpul lor cu respectarea normelor Constituției, dar nu pentru că așa o cere momentul politic.

„Calific această abordare ca fiind inadmisibilă din perspectiva respectului față de Legea Supremă a statului. Curtea Constituțională trebuie să adopte acte în conformitate cu prevederile literei și spiritului Constituției, și nicidecum în baza deciziilor și comportamentului actorilor politici din țară”, afirmă ea.

În concluzie, premierul Sandu le cere magistraților curții Constituționale să-și dea demisia.

„În același timp, le solicit judecătorilor Curții să-și prezinte imediat demisiile, dacă mai au un pic de onoare și respect față de Constituția Republicii Moldova și cetățenii acestei țări”, a conchis noul premier de la Chișinău.

Read more: https://ro.sputnik.md/moldova/20190615/26425944/maia-sandu-demisia-judecatorilor-curtii.html

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: