ORDIN DAT PE UNITATE. ANTENA 3 IL SUSTINE PE DAN BARNA SI PARIDUL CACEALMA ,UNIUNEA SOROSISTA ROMANIA!,SAU FATA MEDIATICA A CORUPTIEI SI DEGRINGOLADA DEMOCRATIEI!,RUSINE DAN VOICULESCU!

17 iun.

Daca in Europa e in corzi, iar in Romania la reanimare, democratia nu se va redresa nicaieri in conditii de incompetenta marca Dancila, prin duplicitati si politicianism gen Dan Barna, ori cenzura propusa de sefa CDU.

Coruptia are multe fete.

Uneori pretinde mita in bani pesin. Alteori intra in joc spertul sub forma de capital de imagine si de acces la opinia publica. Sau, ca in Austria, cumpararea indirecta de voturi prin compromiterea, pe cai neclare si mijloace nedemne, a unor din candidati amorali.

„Spaga” sub forma de profit de imagine a inteles sa incerce sa incaseze Dan Barna.

Liderul USR s-a prezentat in studioul Antenei 3, dupa epocalul succes al partidului sau in alegerile europene. Alegeri in care formatiunea domnilor Barna si Ciolos s-a vazut rau vitregita de necinstita concurenta a PSD, de incalcarea Constitutiei si a dreptului la vot al romanilor de catre ministrii, ambasadorii si subordonatii Guvernului Dancila.

In plus, canalele de propaganda gen Antena3 au dezavantajat net USR.

Totusi, Barna, care a castigat in Bucuresti si diaspora alegerile cu o agenda anticoruptie si antipenala, a ales sa ingenuncheze, prin prezenta in studioul unui post compromis, in fata marelui preot oficiant al televiziunii fondate si pastorite de un faimos infractor, mogul corupt si turnator infect al Securitatii.

Sa nu fi stiut Dan Barna ce inseamna Antenele si capitalul patronului care le-a fondat in istoria comunista, fesenista si postdecembrista a Romaniei? Sa nu-i fi pasat? Sa nu stie liderul USR ce reprezinta televiziunea, al carui sacerdot suprem e Gadea, in lupta regimului pesedist, uselist si dragniot pentru refeudalizarea Romaniei? Precum si in bataliile acestui regim pentru o presa si o justitie tutelate?

Sa se simta, oare, bine liderul USR alaturi de slugi ale unui delincvent de drept comun ca Dan Voiculescu? Sa nu stie el ce inseamna contaminarea morala? Sau vinovatia prin asociere?

Spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cine esti

Ce n-ar fi dat Ceausescu sa-si poleiasca blazonul dictatorial prin validarea lui de catre emigranti celebri ca Eugen Ionescu sau Emil Cioran, supusi de Securitate operatiunii „Recuperarea”. Spre cinstea lor, au evitat racolarea si rinocerizarea.

Intrucat traim oroarea cupiditatii unei alaturari nedemne, la doar cateva zile de la extraordinara mobilizare si victorie a romanilor, s-o spunem clar. Barna a gresit.

Niciun expert lucid si informat nu va considera ca „dansand” oportunist in „dialog” cu seful sacalilor si hienelor in studioul Antenei se va obtine repercutarea productiva a mesajului politic propriu la publicul rural, captiv si strain de electoratul relativ bine educat si urban al USR.

In schimb, orice om de minim bun simt va intelege ca exista vecinatati etic maculante, extrem de compromitatoare. A nu evita capcana lor costa invariabil.

Intr-o era in care europenii solicita politicienilor tot mai presant cinste, costa enorm sprijin moral si capital politic, atat in propriul partid cat si in afara lui. Fapt e ca, pentru romanii de pretutindeni, caciulirea lui Barna (potentata, nu temperata de guduratul slugii mogulului pe langa invingatorul in alegeri) e o noua palma grea pe obrazul indelung scuipat si palmuit al unei tari nedreptatite, culmea, in numele patriotismului, de PSD.

Acest partid confiscat, hipnotizat si dragniotizat de cleptocratie continua sa se afle, bine mersi, la putere, prin Dancila, Carmen Dan si acoliti ca Melescanu, care n-au cum sa nu fi inteles mesajul electoratului, dar isi bat joc de natiune, in continuare, iresponsabil, asa cum calca in picioare si principiile democratiei, de vreme ce refuza sa demisioneze.

Barna e, desigur, departe de a fi arendat intreaga duplicitate si tot politicianismul european. Dar gestul sau e ca nuca in perete in contextul numarului record de cetateni participanti la scrutinul european din Romania si din marile state ale UE, numar dovedind ca oamenii chiar vor sa-si determine liber si democratic un viitor care sa nu fie al ipocriziei.

Romania, mai democratica decat Occidentul

Nu e numai vina alegatorilor ca rezultatul scrutinului s-a dovedit mai concludent prodemocratic in Romania decat in Vest, unde au inregistrat sporuri alarmante si populistii rusofili si anticapitalisti, ca Le Pen si Salvini, si virulentii anticapitalisti din stanga ecologista si socialista.

Dar e si vina lor ca Europa se indreapta spre economia planificata, cu datorii publice debordante si riscul somajului in crestere exponentiala, stimulat de o ideologie ecologista prefacuta in religie ce risca sa sufoce si consumul si orice urma de crestere economica.

Si mai alarmant e ca aceasta decadere e insotita de galopanta prabusire in irelevanta politica internationala a UE. Una progresand cot la cot cu amplificarea notabila a eforturilor de extindere a cenzurii. Care si-a reitit spectrul had prin revendicari aparent rezonabile, centriste si benigne, in fapt virulent antidemocratice, de „reglementare” politic corecta a opiniei, a lumii informationale si a retelelor sociale.

Foarfeca s-a si revarat in Europa, intre altele, pe usa din dos a „reformarii drepturilor de autor” pe baza pretextului presupusei „adaptari” a acestor drepturi „la era digitala”.

Mai mult. Suparata pe un video viral vituperand inaintea scrutinului partidele coalitiei guvernamentale germane, sefa CDU, Kramp-Karrenbauer, a pus in discutie libertatea de opinie in retea. Ea a propus dezbatarea – horribile dictu – a „reglementarii”, citeste a cenzurarii opiniilor in campania electorala.

Izvorata din frustrare electorala si obida politica, iscate de irepresibilul declin, in era duplicitatii marca Merkel, a CDU si a partidelor centriste, propunerea lui Kramp-Karrenbauer e imorala, dar, aparent, abila.

Recomandarea tinde sa redea presei clasice parte din ascendentul pierdut in fata Netului, pierdere ce coincide cu ascensiunea partidelor antisistem si prabusirea elitelor apusene. Desi net mai putin inept decat al lui Barna, gestul ei tot perdant e, finalmente.

Ambii lezeaza principii etice defel negociabile. Si ambii ataca un segment esential al electoratului lor viitor. Ambii afecteaza serios tocmai interesele tineretului, grevand viitorul partidelor lor, care au urcat si-au coborat la bursa simpatiilor tocmai datorita tinerilor, valorilor morale si libertatii din net. Valori pe care ambii au calcat iresponsabil.

Prima parte a acestui material a fost scrisă în 7 decembrie 2016 și merită recitită cu atenție, am spune, pentru că analizate de la nivelul prezentului, lucrurile par încă și mai spectaculoase. Destul să spunem că USR și PLUS sunt două partide ”miraculoase”, apărute din spuma mării și duse spre scoruri electorale neașteptate după ce, în beneficiul lor, s-au produs inclusiv modificări de legi ori de sentințe în justiție.

Reamintim pe scurt: pentru ca USR, partid de buzunar chiar și azi, să se poată naște, a fost nevoie de o manevră specială, o plîngere a unei formațiuni fantomă care a dus la o decizie a CCR, în 2015, prin care, în loc de 25.000, un partid să se poată înființa cu doar 3 membri.
Imediat după decizie, a apărut USB, un partid condus de un lider, Nicușor Dan, care, în mod straniu, conform colegilor săi, nu lua niciodată decizii în forurile de conducere, ci venea mereu cu ele din exterior, gata făcute.

Pentru ca USB să profite electoral de drama de la Colectiv în alegerile locale de la București, justiția a respins din scurt înființarea Marelui Partid Colectiv ori a Partidului Colectiv. Nimic nu trebuia să paraziteze noua speranță a politicii.

În paralel, discret, se depuneau în justiție actele pentru un nou partid, USR, cu ambiții naționale de astă dată. Un partid anunțat în iunie 2016, dar care era născut în martie. Exact cum s-a întîmplat în cazul PLUS, anunțat la săptămîni bune de la legalizare, la umbra Mișcării România Împreună.
Nu e clar nici azi cum s-au înscris consilierii de la București ai USB în USR fără a-și pierde posturile, conform legii, pentru a putea candida la parlamentare, pentru că fuziunea nu era aprobată de tribunal la momentul închiderii listelor electorale.

Atît USB cît și USR au mai marcat o ciudățenie, fiind singurele partide care și-au derulat congresele cu ușile închise, într-o totală lipsă de transparență. În august 2016, la fuziunea cu USR, Nicușor Dan declara că e al patrulea congres al partidului său, dar nimeni nu avea habar cînd și unde se derulaseră precedentele trei. Dacă se derulaseră!

Înaintea alegerilor de luna trecută s-a mai produs o ciudățenie: după ce BEC a decis, pe bună dreptate spunem noi, că USR și PLUS nu pot candida în alianță pentru că în actele oficiale apar alte conduceri decît cele declarate public, ÎCCJ a admis contestaţia lui Barna și Cioloș și a dat undă verde alianței în alegeri.
Numai că, trebuie spus, în componența BEC, care a luat decizia inițială, se aflau, conform legii, 5(cinci) judecători de la ÎCCJ, practic, un complet întreg.
Deci, niște judecători de la ÎCCJ au răsturnat în 24 de ore o decizie a altor judecători de la ÎCCJ.
Semnele de întrebare își au, categoric, locul aici.

Să mai spunem că USR a atacat alegerile parlamentare din 2016 cu doar 50 de organizații, adică ceva mai mult de o organizație per județ și per sector bucureștean.
Anul trecut, cu ocazia selecției candidaților pentru PE, am aflat că USR are un număr total de cca.6000 de membri, cu indulgență.
În aceste zile, aflăm de la președintele Dan Barna că la congresul care urmează, președintele va fi ales de către toți membrii, nu doar de delegați. Democrație?

Nici vorbă.

Realitatea e că USR are membri cît are PSD delegați la un congres obișnuit. Barna însuși a fost ales la ultimul congres cu 127 de voturi din 191, cifre de-a dreptul ridicole.
La alegerile parlamentare a mai mers cum a mai mers: dată în sondaje sub pragul electoral, USR a scos un nesperat 9%. La europarlamentare – alegeri cu un rezultat tot mai controversat, pe măsură ce apar informații despre procesul electoral – a furnizat cu adevărat marea surpriză, cu 22% și acum trage tare spre președinție.
Cu șanse, zic mulți.

La localele de anul viitor, însă, primele pentru USR, problema se complică.
Un partid are nevoie de 45.000 de candidați doar pentru a acoperi toate posturile din administrație.
Dacă USR își trimite toți membrii să candideze și ei chiar cîștigă, va avea abia 11-12% din total.
Fără aleși locali și organizații solide în teritoriu, victoria la parlamentare și preluarea guvernării e exclusă. Votul emoțional se poate dovedi ajutor de nădejde în alegeri, dar ulciorul – a se citi scenariile serviciilor – nu merge des la apă.

În plus, apropo de votul emoțional, ”Ceea ce nu știu noii uber-politicieni este că aceasta este calea spre a cuceri puterea, însă puterea nu se poate menţine mult timp fără proiecte și valori, deoarece efectul emoţiilor trece foarte repede (…) Emoţia te aduce la putere, dar depresia emoţională post-alegeri te poate arunca mult mai repede decât te aștepţi din șaua armăsarului puterii” avertizează în aceste zile, într-o excepțională analiză, politologul Vasile Dîncu.

De aici două ipoteze.

1) USR (și păpușarii care au creat-o) nu e interesată decît de alegerile importante pentru exteriorul României: europarlamentarele, care alimentează grupul lui Macron, și prezidențialele. Pentru asta, Barna & comp vor juca totul pe o carte în noiembrie, respingînd categoric – deja o fac – ideea guvernării. Și sacrificînd orice pe altarul victoriei, inclusiv oameni, așa cum a fost eliminat fără remușcări fondatorul Nicușor Dan. (Cioloș, atenție!)

2) USR e interesată și de celelalte alegeri, localele fiind primele la rînd după președinție. Marea întrebare în acest caz: se va ocupa, în nu foarte lungul timp rămas, de atragerea de suficienți oameni în partid dintre cei care nu au mai făcut politică pînă acum? Ori, mai probabil, vor absorbi în masă aleși locali pe final de mandat din actualele partide, mizînd pe faptul că aceștia deja știu cu ce se mănîncă alegerile și administrația?
Această a două variantă trebuie să dea de pe acum fiori reci unor partide. Dar, în primul rînd PNL. Marele partid al Brătienilor, umflat în prezent de victoria nu excesiv de utilă la europene, s-ar putea dizolva peste cîteva luni, cu largul concurs al unor structuri, în noua jucărie a lui Macron, în special dacă USR va fi purtată spre victorie și în noiembrie.

                                                                                                          Bogdan Tiberiu IACOB

Sursa: InPolitics.ro

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: