MOTIUNEA LUI PACALA!

18 iun.

Recitesc moțiunea și nu rămîn decît cu un gust de ură și furie. Îmi sună ciudat, umflat, colorat, bombastic. Parcă ar reprezenta transcrierea unei dezabateri televizate. Seamănă și cu un pamflet politic, scris de un Păcală înecat în suc de lămîie.

românii au votat într-un mod covârşitor”– exprimare bombastică, oarecum metaforică, dar lipsită de coerență. În exprimarea de față „covîrșitor” este pe post de adverb. Și poate fi înlocuit cu ”fuga-fuga”, cu mirați, cu sictiriți, cu în dorul lelii. Adverbul poate califica verbul „a vota”, iar acesta nu poate fi „covîrșitor”

„cea mai legitimă moţiune de cenzură”.  Poate fi moțiunea Loți sau Mimi, dar „cea mai legitimă” nu poate fi pentru că este o apreciere „gonflată” și reprezintă o calificare forțată. Moțiunea ar putea fi cea mai îngrijită, cea mai frumos redactată, cea mai frumos scrisă, cea mai scurtă, cea mai lungă, cea mai stupidă sau cea mai inspirată. Dar nu „cea mai legitimă”. Este legitimă sau nu. Sau este legală sau nu. Dacă nu întrunește caracterul de legalitate atunci nici nu este moțiune de cenzură. Este doar o poveste despre nimic pentru simplul fapt că nu se prezintă, nu se dezbate și nu se votează. Pe cale de consecință, nu cad nici frunze din copacul de la freastra secretarei.

„un DA categoric pentru o Românie normală”. De ce ar fi normală o Românie condusă de marinarul Traian Băsescu și de mincinosul Victor Ponta sau de ponositul Ludovic Orban? A fost normal regimul Traian Băsescu? A fost corupția mai mare sau mai mică? Timp de zece ani a funcționat un stat de drept sau unul mafioto-totalitar? Cine a călărit România? DNA-ul sau SRI-ul? Sau amîndouă? Este normală o Românie reprezentată la Bruxelles de Vasile Blaga?

”un NU categoric discursului şi acţiunilor anti-europene”. Cît de anti-europene sunt măsurile de impozitare a profitului multinaționalelor? Cît de anti-europene sunt încercările de majorare a redevențelor? Cît de anti-europeană este pledoaria pentru aderarea României la spațiul Schengen? Cît de anti-europene sunt încercările de scădere a dobînzilor? Cei care se chinuie să transforme guvernarea în adversarul europenizării României strigă cel mai tare. Dacă PSD-ALDE ar avea voce și ar urla peste tot despre jumulirea României probabil că mulți dintre susținătorii USR ar vota contrariul.

„şi (acțiunile) antijustiţie ale PSD” ….” Mai mult, ați încercat să destabilizați și subordonați justiția română pentru a vă salva membrii corupți și clientela politică, fără a ține cont de faptul că victimele colaterale au fost cetățenii români care s-au trezit într-un paradis al infractorilor”. Enormul scandal legat de justiție este mai degrabă tărăboi decît adevăr. Iar tărăboiul a fost declanșat pentru a păstra controlul asupra unui mecanism conceput de regimul Băsesu și pe care Klaus Iohannis și Binomul nu vor să-l cedeze în nici un chip.
Ani de zile, populația României a cerut ca judecătorii și magistrații care greșesc să plătească. Numărul mare de procese pierdute de România la CEDO a impus o asemenea măsură. Secția Specială pentru Investigarea Magistraților a devenit dușmanul de moarte al procurorilor și judecătorilor care se tem că ar putea da socoteală. Tot soiul de asociații fictive și de procurori tarați presează lumea politică și bat la porțile Comisiei Europene pentru a obține desființarea acestui organism amenințător pentru corupția din parchete și instanțe. Cu megafoane și cu falsuri, o mare parte din corpul procurorilor și judecătorilor se chinuie să îngroape un mecanism care le-ar putea aduce în instanțe abuzurile și greșelile.

Într-o țară plină de mînării scandaloase, procurorii încă mai cer să se controleze singuri! Nici dracu să nu-i mai prindă cu afacerile și abuzurile lor!

”Guvernul PSD-ALDE trebuie demis imediat, pentru că vom sta în continuare cu sufletul la gură, ori de câte ori este şedinţă de guvern, iar pe ordinea de zi vor apărea, de nicăieri, noi ordonanţe de urgenţă toxice!”.
Literatură patetică, egală cu propoziții de genul „Opoziția trebuie curățată de impostori, tupeiști și aventurieri pentru a nu ne trezi cu România în prăpastie sub un guvern sub conducerea unor puțoi iresponsabili”.

Care este diferența între MUIE PSD și MUIE USR? La fel de bine se poate scanda același lucru și pe seama PNL!
Nenorocirea stă în faptul că acuzațiile pitorești la adresa PSD se potrivesc și acuzatorilor. Literatura anti-PSD este egală celei pentru Victor Ponta sau Ludovic Orban.

”Am ajuns să ne temem de consecinţele oricărui act normativ pe care îl adoptă acest Guvern”.
Dar nu cu Raluca Alexandra Prună, fiica sistemului, guvernul și binomul au schimbat într-o noapte o treime din Codurile Penale? Cu o singură OUG!

-„Agenda publică din România a fost acaparată în ultimii doi ani şi jumătate de problemele pe care le au cu legea unii indivizi din PSD!“. Dar de faptul că Vasile Blaga, Adriean Videanu, Anca Boagiu și, mai ales, Traian Băsescu sunt bine mersi nu ține nici de corupție nici de manevrarea justiției!
Și pentru că Băsescu și Elena Udrea și-au luat pămînt suficient la Nana, lui Klaus Iohannis îi ajung casele de la Sibiu, PNL și USR s-au gîndit să folosească moțiunea pentru a ne anunța că prin efortul lor va începe derularea unei operațiuni istorice:
”o prosperitate reală pentru toţi!”. Cu siguranță, propoziția a fost inclusă de Dragos Pâslaru!

De zile bune, populația de analiști se întrece în profeții. Trece sau nu trece această moțiune diluată, ca o polemică de talk-show?
-”Haideţi ca de mâine să începem schimbarea în bine, să începem să construim, pentru că ţara are nevoie de un guvern competent şi de multă muncă în interesul tuturor!”

În preajma mierii, muștele bîzîie mai enervant ca niciodată!

EDITORIAL: CORNEL NISTORESCU/ http://cotidianul.ro/

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: