UN ESEC ANUNT!

18 iun.

UPDATE. Parlamentul dezbate și votează, marți, în plen reunit, de la ora 14.00, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, iar cu o zi înainte de eveniment reprezentanții opoziției au recunoscut că nu reușiseră să adune voturile necesare pentru răsturnarea Executivului, respectiv 233.

Luni seară, Rareș Bogdan a afirmat că opoziția are 214 voturi garantate la moțiunea de cenzură, poate chiar 218, în contextul în care un coleg din PNDL i-a transmis că a reușit să obțină patru voturi din zona puterii. Pentru ca moțiunea să treacă însă trebuie 233 de voturi.
„În momentul acesta sunt 214 voturi garantate, pot fi chiar 218 având în vedere că în urmă cu jumătate de oră am vorbit cu cineva important din PNL care îmi spunea că a mai reușit să obțină încă patru voturi din zona puterii, să spunem așa, deci teoretic avem nevoie de 15-17 voturi care pot fi obținute până mâine la prânz în așa fel încât guvernul Dăncilă să plece”, a afirmat Rareș Bogdan, luni seară, la postul B1 Tv.

Acesta a adăugat că Ludovic Orban a negociat cu toat partidele în vederea obținerii voturilor pentru ca moțiunea de cenzură să treacă și că nu i se poate reproșa nimic.
„Ludovic Orban a făcut toate eforturile și le face, negociază, a negociat cu cei de la UDMR, cu cei de la minorități, cu cei de la Pro România, cu cei de la USR-PLUS, nu pot să îi reproșezi unui om care vine și îți garantează 94 de voturi practic cele mai multe a unui singur grup, deci toți parlamentarii noștri senatori și deputați vor fi prezenți în sală mâine la vot, că din cauza nu ar trece moțiunea. Toate eforturile au fost făcute, noi sperăm să îi convingem pe toți că este vital ca România să își schimbe orientarea să schimbe guvernul”, a conchis Rareș Bogdan.

PSD a anunțat că va asigura cvorumul de ședință, însă nu va vota moțiunea.
În ceea ce privește ALDE, parlamentarii partidului nu vor vota la moțiunea de cenzură, a anunțat liderul grupului senatorilor ALDE Daniel Zamfir.

Luni seară Călin Popescu Tăriceanu a declarat că încercările pe care le-au făcut liberalii pentru a convinge PSD și ALDE să voteze la moțiunea de cenzură au eșuat, precizând că toată lumea își dă seama în momentul de față că moțiunea nu are șanse.
„Entuziasmul provocat de rezultatul la alegerile din 26 mai a făcut opoziția să umfle un balon care se numește moțiunea de cenzură. Doamna Turcan a înțepat cu un ac acest balon ca să se mai reducă presiunea pentru că și-au dat seama că nu au majoritate. Încercările pe care le-au făcut la PSD și ALDE au eșuat. Astăzi toată lumea își dă seama că moțiunea nu are șanse”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, luni seară, la România Tv.
Liderul ALDE a precizat că Ludovic Orban a stă rău co voturile în favoarea moțiunii de cenzură, dacă a ajuns să promită parlamentarilor ALD locuri de miniștri.
„Nu știu, dar dacă a ajuns Orban să promită locuri de miniștri la cei care sunt azi în coaliția majoritară înseamnă că stă rău de tot cu număratul voturilor. Nu știu cum o să explice asta membrilor de partid, pentru că aceștia au făcut eforturi ani de zile să ocupe ei aceste locuri. Eu sunt implicat în politică de mulți ani și nu știu decât o singură moțiune de cenzură care a avut succes, moțiunea Ungureanu, care nu a fost însoțită de astfel de oferte de posturi de miniștri”, a conchis Tăriceanu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: