CARTEL POLITIC DE TIP DICTATORIAL!

22 iun.

Desigur, constituirea alianțelor politice nu este nelegală, aceasta petrecându-se în special în perioade sub presiune electorală. Ceea ce s-a întâmplat acum cu pactul așa-zis pro european de la Cotroceni înscrie inițiativa printre acțiunile explicit neconstituționale, nelegale și ca o forțare vădită a cadrului democratic de tip dictatorial. Folosirea instituției președințiale a României în scopuri electorale impune o reacție a Parlamentului. Dacă până acum implicarea președintelui a fost la limita statutului său legal, în prezent se situează într-o poziție care poate produce o gravă suspendare a vieții politice democratice.

In cazul în care președintele actual consideră că sunt elemente care prejudiciază legislația, Constituția, tratatul UE,acesta are obligația să semnaleze asemenea situații instituțiilor, și chiar să ceară dizolvarea Parlamentului pentru încălcarea angajamentelor României. Faptul că instituția președințială a statului devine un centru electoral, situează România într-o țară asimilabilă republicilor bananiere.

Constituirea unui cartel politic, cu inițiativa și protecția șefului statului român, întoarce România în perioada FSN, adăugându-se lipsei de adecvare cu adevărat democratice a partidelor românești infiltrate de fosta securitate și partidului unic. Rolul președintelui, fișa postului nu are nici o legătură cu manipularea exercitată în prezent de Klaus Iohannis care folosește instituția ca scenă a propriilor interese presupus europene.

Riscul acțiunii președintelui este enormă, având toate caracteristicile instaurării unei dictaturi pe fondul disfuncționalităților generale care, astfel, nu pot fi o garanție că aceasta nu ar fi posibilă.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: