DOI PE- UN SCAUN!DANCILA ARE CONCURENTA!

26 iun.

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu și-a depus marți candidatura la șefia partidului, contracandidând-o astfel pe Viorica Dăncilă, până acum singurul aspirant..

Totodată, Pleșoianu a anunțat că se va înscrie și în cursa internă pentru desemnarea candidatului la prezidențiale.

Pleșoianu acuză însă că s-ar încerca blocarea demersului său privind șefia PSD.

„Am înțeles că până acum a fost dictatură în partid și acum este foarte multă democrație, vreau să văd dacă este cu adevărat democrație pentru că din ce aud din partid, multe zvonuri, se pare că și candidatura mea se încearcă a fi blocată și candidatura lui Codrin Ștefănescu… a lui Codrin, însă nu a fost încă blocată dar se zvonește că vor să scoată funcția de secretar general, se zvonește, să vedem, aștept să aud ce spune doamna Dăncilă despre asta, că vor să socată funcția de secretar general să nu se mai poată candida la congres și să fie numit secretarul general în CEX, se zvonește, sper să nu fie adevărat, iar în cazul meu încearcă să blocheze candidatura prin tot așa un element birocratic în sensul că pot să am susținere de la 10 organizații, dar dacă nu am de la organizația din care fac parte atunci nu aș putea să îmi depun candidatura”, a declarat Liviu Pleșoianu.

Acesta a mai spus că sunt mai multe organizații, fără a preciza care.

Întrebat dacă este de părere că Viorica Dăncilă se află în spatele acestor inițiative de blocare a unor candidaturi, Pleșoianu a răspuns: „Nu știu, doamna Dăncilă a spus că vrea să fie democrație în partid, eu îmi doresc un singur lucru, îmi doresc să ajung la acest congres și să vorbesc, în numele milioanelor de oameni care ne votează și care nu pot să înțeleagă cum este posibil ca un om care până pe 26 mai se exprima într-un sens, după 26 mai se exprimă în cu totul alt sens”.

Anterior, deputatul PSD a criticat-o pe Facebook pe Viorica Dăncilă pentru declarațiile sale privind „statul paralel”.

„Aseară (duminică seara – nr.), urmărind-o pe doamna Dăncilă încurcându-se în cuvinte când a fost întrebată despre „statul paralel”, m-am lămurit definitiv: acest partid e pe cale a fi predat cu arme și muniții! E limpede pentru mine, e limpede pentru miile de oameni care îmi scriu și care sunt revoltați. Prin urmare, am hotărât să nu o las singură pe doamna Dăncilă la acest Congres. Voi candida pentru funcția de președinte al partidului. Unii oamenii vor vota așa cum sunt mandatați, alții vor vota așa cum simt. Vom vedea… Cert este un lucru: voi VORBI la acest Congres pentru toți oamenii care cred în noi, pentru toți oamenii care au nevoie de o voce prin care să se facă auziți!

Lucrurile sunt destul de clare pentru toată lumea:

Viorica Dăncilă – premierul care urca împreună cu mine pe scenă anul trecut și striga cu patos împotriva Statului Paralel – s-a dat de trei ori peste cap și s-a transformat, ca în basm, într-o nouă ființă. A ajuns să spună aseară, întrebată de Răzvan Dumitrescu dacă există un stat paralel, că nu se poate exprima și că „părerile sunt împărțite”…

Ana Birchall ocupă postul de la Justiție. Doamna Birchall nu are timp să vorbească despre protocoalele secrete cu Procurorul General al SUA, dar are timp să-mi scrie mie în timpul unei emisiuni și să mă amenințe cu „măsuri legale” în caz că o mai critic…

Mugur Isărescu – din nou la BNR. Are, cică, „susținerea Coaliției” pentru un nou mandat. Dar cine e „coaliția” asta!? Dăncilă, Tăriceanu și încă doi oameni de la PSD și de la ALDE!? Pe Zamfir, de la ALDE, l-a întrebat cineva? Pe mine și pe colegii de la PSD ne-a întrebat cineva? Cum era cu „dictatorul”, …”democraților”!?”, a acuzat Pleșoianu luni.

Candidații la șefia PSD trebuie să fie susținuți de cel pușin o organizație județeană pentru a putea intra în cursă.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: