OUG PE CODUL ADMINISTRATIV – DISPUTA INTRE CURVELE ISTETE SI CELE PROASTE!

26 iun.

Klaus Iohannis

OUG pe Codul Administrativ – dispută între curvele istețe și cele proaste

Prin OUG PSD vrea să dea avantajele înainte, ca la curve – neavând însă garanția vor și presta ceva… Dar, prin OUG, Iohannis nu mai poate spune ”mă gândesc” – și apoi să-și bată joc luni de zile!

BUCUREȘTI, 25 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Adoptarea Codului Administrativ prin Ordonanță de Urgență (este) un grav atentat la adresa întregului sistem administrativ din România, consideră Administrația prezidențială.

Pe de altă parte, e ”un mare câștig pentru administrație”, conform lui Marian Oprișan, baronul PSD de Vrancea. Da, același care a scos un rezultat slab la alegeri, motivând că nu ”a tras”, ca să pice Dragnea.

Problema e că PSD, cu formidabila sa armată de 1800 de primari a pierdut în zona rurală! Incredibil! Cum se explică asta? Explică George Harabagiu, fostul om de încredere al lui Liviu Dragnea pe un front important – mediul online.

”Pentru mine e clar – s-a datorat EXCLUSIV lipsei de asumare a activiștilor din județe, lipsei de mobilizare și implicare a acestora (…) cu unele excepții, majoritatea aleșilor locali PSD NU S-AU IMPLICAT”, spune Harabagiu, într-un interviu exclusiv pentru Sputnik, referindu-se la partea de online – dar aceeași situația a fost în toate domeniile!

Deci, după ce PSD a mărit salariile din administrația locală, acești aleși le-au dat ”țeapă” la alegeri! Iar acum, PSD le dă din nou avantaje prin Codul Administrativ! Aici e ceva ce nu înțeleg…

PSD le creează avantaje… ca acești aleși locali să aibă motive să le dea ”țeapă”, la fel ca studenții, IT-iștii și alte categorii privilegiate de PSD?! Spre exemplu, PSD îi creează avantaje lui alde Robert Negoiță?!…

Sau poate PSD vrea să dea avantajele înainte, ca la curve – neavând însă garanția, ca la profesionistele trupului, că vor și presta ceva?…

Dar, de ce critică Iohannis, fost șef de administrație locală?… Păi din același motiv pentru care îi face penali pe Tăriceanu și pe pesediști, după ce aceștia i-au umplut primăria de bani, transformându-i orașul în ”capitală europeană”! Adică Iohannis, după ce le-a luat banii, îi numește penali, corupți și hoți! Curvăsărie… sau ce?

De fapt, Iohannis nu zice nimic concret – de ce ar fi ordonanța în cauză ”un grav atentat la adresa întregului sistem administrativ”! Bate câmpii că nu au fost consultări, că… Desigur,  există documente ale consultărilor la nivel de Consilii Județene, inclusiv răspunsuri favorabile ale unor lideri PNL.

Deci nu aceasta e problema, aceasta e curvăsăria, șiretlicul. Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a explicat problema lui Iohannis – introducerea în cod a obligației președintelui de a se pronunța în termen de zece zile cu privire la numirea unui membru al Executivului.

”Prin Codul administrativ stabilim proceduri și termene pentru numirea în funcția de membru al Guvernului în caz de remaniere guvernamentală sau de vacantare a postului”, explică Suciu. ”Refuzul numirii de către președinte poate avea loc o singură dată. Termenul primului-ministru pentru propunere este de cinci zile, iar termenul de răspuns al președintelui este de zece zile”.

Adică Iohannis nu mai poate spune ”mă gândesc” – și apoi să-și bată joc de o țară întreagă luni de zile!

Vom vedea forma finală a mult discutatului OUG, vom analiza și alte reacții – dar în esență, despre asta e vorba: bătălie între curve! Problema e care se vor dovedi curve deștepte și care vor fi cele proaste?

Klaus Iohannis

Read more: https://ro.sputnik.md/politics/20190625/26582351/Scandalul-serii-OUG-pe-Codul-Administrativ–disputa-intre-curvele-istete-si-cele-proaste.html

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: