ACUM:ZIUA CRUCIALA A GUVERNARII DANCILA – PROBA DE FOC PENTRU ANA BIRCHALL!

1 iul.

Acum: Ziua crucială a guvernării Dăncilă – proba de foc pentru Ana Birchall

Imagini pentru ana birchall poze

Viorica Dancilă a respins categoric ideea unei Ordonanțe prin care s-ar desființa SIIJ – e o probă de foc a guvernării, în prima zi după instalarea oficială a Vioricăi Dăncilă în fruntea PSD.

BUCUREȘTI, 1 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. La această oră plenul Consiliului Superior al Magistraturii se reunește pentru o ședință de importanță crucială – mult peste simplele titluri de pe ordinea de zi.

Este vorba de validarea Adinei Florea ca procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, în urma concursului câștigat detașat de procuroarea care o anchetează pe Codruța Kovesi.

Ședința are loc în condițiile în care precedentele două au fost boicotate de mai mulți procurori, la una dintre ședințe lipsind și ministrul Justiției, Ana Birchall – imediat acuzată că ar fi participat și ea la boicot!

Astăzi, Birchall s-a prezentat printre primii șa sediul CSM pentru a participa la ședința decisivă.

Reamintim că între timp a fost publicat și raportul Comisiei de la Veneția și raportul GRECO, în care se fac aprecieri care susțin ideea desființării SIIJ.

Lapte membri ai CSM ceruseră public amânarea tuturor discuțiilor cu privire la SIIJ până la traducerea raportului Comisiei de la Veneția și a raportului GRECO.

 Pe de altă parte, ieri seară, în cadrul unui interviu, Viorica Dancilă a respins categoric ideea unei Ordonanțe prin care s-ar desființa SIIJ – motivând chiar cu rezultatele Referendumului și cu angajamentul cerut prin „Acordul” lui Iohannis, de a nu se mai da Ordonențe pe Justiției.

În schimb, sunt suspiciuni privind atitudinea ministrului Birchall, care ar achiesa la interpretarea rapoartelor europene privind opoziția la existența SIIJ. Cu alte cuvinte e o probă de foc a guvernării, în prima zi după instalarea oficială a Vioricăi Dăncilă în fruntea PSD.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: