BOICOT IN JUSTITIE!SCANDAL CIUDAT INTRE SEFA CSM SI MINISTRUL JUSTITIEI ANA BIRCHALL!DEMISIA!

1 iul.

Imagini pentru iohannis,ana birchal,poze

 

Boicot în Justiție! Scandal ciudat între șefa CSM și ministrul Birchall

 

Ministrul, în loc să critice pe cei care boicotează – o atacă tot pe șefa CSM! În schimb, nici un cuvânt al ministrului PSD despre boicotul magistraților contra SIIJ și a Adinei Florea!

BUCUREȘTI, 1 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Pentru a treia oară, ședința CSM care urma să o valideze pe șefa SIIJ, Adina Florea. A fost amânată. Anunțul a fost făcut de președintele CSM, Lia Savonea: ”Este de acum îngrijorător, e a treia ședință fixată la care aproape aceiași membri nu dau curs”.

Aceiași 7 membri ai CSM au boicotat care, de această dată, au transmis un e-mail pentru a cere din nou eliminarea de pe ordinea de zi a discuțiilor privind SIIJ – cerând dezbaterea prealabilă a raportului Comisiei de la Veneția și a raportului Greco.

”Săptămâna trecută a fost lansată public o scrisoare, astăzi un email din partea acelorași membri prin care se solicită să fie scoase de pe ordinea de zi lucrările care privesc Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) cu motivarea nevoii de a se dezbate mai întâi public rapoartele GRECO și al Comisiei de la Veneția”.

Cred că locul în care trebuie să dezbatem aceste chestiuni este tocmai ședința plenului și împreună să decidem dacă punctele de amână sau nu, a declarat Savonea, conform Mediafax.

Ciudat este că, la ieșirea de la CSM, ministrul Ana Birchall a atacat-o pe… Lia Savonea! Ministrul a acuzat-o pe șefa CSM de ”agresivitate”!…

”Nu prea înțeleg tonalitatea asta de agresivitate, sunt dispusă să las tot ce a fost în trecut, colaborarea instituțională este absolută normală, firească”, a spus Birchall, subliniind că ”în mine are un partener de dialog, dar agresivitatea și a se spune altceva decât este în realitate sunt lucruri pe care eu nu am de gând să le tolerez”.

Birchall  a adus aminte de faptul că a fost acuzată că boicotează validarea Adinei Florea, atunci când a absentat – iar Savonea nu a susținut-o, mai precis nu a ținut seama de cererea ministrului de a se reprograma ședința.

Această ”amintire” critică a ministrului nu avea nicio legătură cu amânarea de azi. Mai mult, Birchall îi cere Liei Savonea să asigure ”consens” – în condițiile în care e vorba de un boicot clar contra SIIJ! Iar ministrul, în loc să critice pe cei care boicotează – o atacă tot pe șefa CSM!

În schimb, nici un cuvânt al ministrului, membru al guvernului PSD-ALDE, despre boicotul magistraților contra SIIJ și a Adinei Florea!

O atitudine care, lăsând la o parte stilul dramatic specific ministrului Birchall, ridică multe semne de întrebare asupra atitudinii și activității ministrului în sprijinul funcționalității Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: