JOHANNIS S-A FACUT DE RAS: A DEMONSTRAT CA ESTE ….DOAR UN AMATOR CARCOTAS!

1 iul.

Iohannis s-a făcut de râs: a demonstrat că este… doar un amator cârcotaș

Imagini pentru IOHANNIS ,A CONSILIUL EUROPEAN ,POZE

Sunt sute de profesioniști implicați în efortul uriaș care a însemnat succesul președinției române a Consiliului UE – în fața cărora Iohannis a apărut așa cum l-au definit afirmațiile și atacurile sale

BUCUREȘTI, 1 iul – Sputnik, Evan Răutu. ”Succesul Președinției române la Consiliul UE este confirmat de cifre și întregit de curajul revenirii la misiunea autentică a unei Președinții rotative – efortul de a acționa dincolo de interesul național și de a livra rezultate în beneficiul tuturor cetățenilor Uniunii”.

Aceste cuvinte, spuse un profesionist al diplomației europene, George Ciamba, reprezintă ”traducerea” diplomei de excelență a guvernării Dăncilă – dar și o corecție primită de președintele Iohannis, cel care, dincolo de unele declarații pompos-arogante de la întâlniri internaționale, a lovit în toată această perioadă în guvern – direct, sau prin intermediul coaliției.

A blocat completarea guvernului, a atacat pe toate planurile, a insultat, și-a îndemnat ciracii și ”talibanii” să lovească în fel și chip PSD, premierul și cabinetul! Asta așa, pe scurt! Și, să nu uităm, aberația de a nu invita premierul la Summit-ul de la Sibiu.

Sigur că, la final, Iohannis a încercat să-și aroge meritele președinției Consiliului UE. Poate ar trebui să revadă secvențele în care liderii Europei îl lăsaseră singur – sau pur și simplu nu-l băgau în seamă, în ciuda tentativelor sale de a atrage atenția…

Sau poate Iohannis ar trebui să vadă cum Viorica Dăncilă a avut inteligența și bunul simț de a lăsa specialiștii să lucreze, să fie cei care decid și definesc evoluție președinției române a Consiliului UE.

De fapt, reproșul subtil al premierului e un răspuns care îl bagă în pământ pe Iohannis: ”M-a deranjat (afirmația lui Iohannis că România nu e pregătită să preia președinția CUE) pentru că era vorba de un întreg corp de specialiști care a lucrat mai mult de un an alături de președințiile anterioare ale Consiliului”.

”Interesul european a fost etalonul succesului unuia dintre cele mai importante proiecte de țară ale României”, spune Ciamba. ”Pe 1 ianuarie 2019, am plecat la drum cu o promisiune: ”România va acționa, în calitate de Președinție a Consiliului UE, ca un veritabil mediator imparțial, pentru a genera soluții în vederea avansării agendei europene”.

Ceea ce s-a și întâmplat – iar Ciamba mai spune ceva: ”Aș vrea să le mulțumesc sutelor de oameni implicați în îndeplinirea unuia dintre cele mai ambițioase programe asumate de o Președinție în ultimii zece ani”.

Da, sunt sute sau chiar mii de oameni, profesioniști implicați în efortul uriaș care a însemnat succesul președinției române a Consiliului Uniunii Europene – în fața cărora Iohannis a apărut așa cum l-au definit afirmațiile și atacurile sale: doar un amator cârcotaș și, de multe ori, rău voitor.

Imagini pentru IOHANNIS ,A CONSILIUL EUROPEAN ,POZE

E o lecție pe care poate că președintele o va lua în serios: în încercarea lui de ataca guvernul, a jignit aceste sute sau chiar mii de specialiști care se pregătiseră intens – și care au adus un succes important României. Nu el, amatorul cârcotaș!

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: