SCRISOARE CATRE PRESEDINTA CSM:GABRIELA BALTAG NU VA VOTA RAPORTUL IJ DACA NU SAUNT DESECRETIZATE CELE 19 ANEXE!

1 iul.

Încă un pas, şi încă unul decisiv, pentru desecretizarea celor 19 Anexe ale Raportului Inspecţiei Judiciare a fost făcut de celebra judecătoare GABRIELA BALTAG, membră CSM, printr-o Adresă către Lia Savonea, preşedinta instituţiei, în care spune foarte clar: „Mă văd obligată să precizez că, din calitatea de membru ales, în absenţa unei desecretizări a celor 19 anexe ale Raportului IJ privind protocoalele, sunt în imposibilitatea exprimării unui vot în Plenul Consiliului!

Cuvîntul judecătoarei Gabriela Baltag a fost unul foarte puternic în rîndul magistraţilor încă din vremea cînd conducea AMR şi, cu atît mai mult acum, ca membru CSM, capătă greutate în acest demers generat de ziarul „Cotidianul”, la care au răspuns deja Lia Savonea, preşedinta CSM, precum şi alţi membri ai instituţiei: Victor Alistar şi Romeu Chelariu, reprezentanţi ai societăţii civile în consiliu (https://www.cotidianul.ro/breaking-news-sefa-csm-cere-declasificarea-anexelor/).

Vă pezentăm integral Scrisoarea Gabrielei Baltag către Lia Savonea, preşedinta CSM, care conţine şi alte aspecte ce vizează independenţa reală a Justiţiei, pe care judecătoarea le subliniază în acest text:

După cum se vede, judecătoarea Gabriela Baltag se referă, la fel ca şi colegii săi din CSM, la prevederile legale care interzic secretizarea documentelor ce conţin informaţii de interes public, a celor care vizează ascunderea unor ilegalităţi sau restrîngerea ilegală a unor drepturi.

În acelaşi timp, Gabriela Baltag explică şi faptul că, încă din anul 2016, a dezaprobat public obligaţia impusă magistraţilor de către vechiul CSM prin Hotărîrea nr. 328/24.08.2005, prin care aceştia erau obligaţi „să semneze un angajament de păstrare a secretului”.

Gabriela Baltag a refuzat să semneze acest angajament, fiind chiar reclamată de Inspecţia Judiciară la secţia de judecători a CSM! Din fericire, Hotărîrea 40/26.01.2016 i-a dat dreptate Gabrielei Baltag, aşa încît acum refuzul său de a vota un Raport ce conţine documente secretizate abuziv capătă o forţă teribilă care, mai mult ca sigur, va duce la finalizarea operaţiunii de desecretizare pe care a cerut-o oficial Lia Savonea, preşedinta CSM, în Adresa către SRI şi PÎCCJ!

Aşteptăm acum reacţia SRI şi a PÎCCJ, mai exact să desecretizeze toate documentele folosite de Inspecţia Judiciară la întocmirea Raportului ce urmează să fie discutat în Plenul CSM.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: