MAIA SANDU CHEMATA CU” NOAPTEA IN CAP ” LA COTROCENI:”AVEM MARE NEVOIE!”

2 iul.

Negocierile dificile de la Bruxelles pe funcții au dat peste cap și programul vizitelor de la București. Din cauza discuţiilor care urmează a fi reluate în Consiliul European, Klaus Iohannis a trebuit să programeze întâlnirea cu Maia Sandu, premierul moldovean, marți la prima oră, în condiţiile în care întrevederea ar fi fost programată după ora 10. Astfel, la ora 8.00 preşedintele a primit-o pe Maia Sandu, după care pleacă la Bruxelles la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

Maia Sandu este însoțită în vizita în România de Andrei Năstase, vicepremier și ministru de Interne. Noul premier al Republicii Moldova a susținut o declarație comună cu Iohannis la Cotroceni .

Sandu a declarat, după discuțiile cu președintele, că are încredere că România le va fi alături cetățenilor în calitate de aliat de bază în „parcursul european” și amintit și de „moștenirea regimului oligarhic”, care este una grea.

„Îi mulțumesc domnului președinte Klaus Iohannis pentru invitația pe care am acceptat-o cu plăcere. Este prima vizită oficială pe linie bilaterală după preluarea mandatului și reflectă convingător importanța și interesul pe care noul guvern le acordă relațiilor speciale și privilegiate cu România în cadrul parteneriaitului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Avem mare nevoie de sprijinul României, mai ales că ne leagă nu doar interese economice comune, istorice și culturale. Din păcate, moștenirea regimului oligarhic din Republica Moldova e grea pentru cetățeni. Au distrus economia țării, au transformat instituțiile statului în afaceri personale. Avem încredere că România va rămâne alături în calitate de aliat de bază al cetățenilor din Republica Moldova în parcursul nostru european”, a declarat Maia Sandu.

La rândul său, Klaus Iohannis a declarat că, la iniţiativa sa, România a constituit un grup de experţi pentru a acorda asistenţă Chişinăului pentru consolidarea instituţiilor şi a anunţat că România va susţine deblocarea asistenţei financiare a Uniunii Europene pentru Republica Moldova.

„Este foarte important şi simbolic faptul că această primă vizită oficială a dnei prim-ministru, a conducerii Guvernului Republicii Moldova de la preluarea mandatului are loc în România. România a fost, este şi va fi cel mai constant şi dedicat susţinător al Republicii Moldova pentru transformarea democratică a ţării şi pentru atingerea nivelului de securitate şi prosperitate pe care îl doresc cetăţenii săi şi pentru parcursul european. Este simbolic pentru că România a susţinut prin acţiunea sa transferul paşnic de putere, care a avut loc la Chişinău pe 14 iunie şi care a pus capăt situaţiei de criză politică”, a spus președintele.

Maia Sandu are întrevederi, marți, la București, și cu Viorica Dăncilă. Este prima vizită după recunoașterea Guvernului moldovean.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: