ACUM ,MAREA OCAZIE PENTRU LIVIU DRAGNEA – PUTEA SCAPA DE INCHISOARE!,SANSA PENTRU RADU MAZARE!

3 iul.

Liviu Dragnea

Acum, marea ocazie a lui Liviu Dragnea – putea scăpa de închisoare! Șansă pentru Mazăre!

Un proces care s-ar anula este cel în urma căruia a fost condamnat Radu Mazăre, a cărui sentință definitivă a fost pronunțată de un complet de 3 judecători

BUCUREȘTI, 3 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Începând cu ora 10.00, Curtea Constituțională dezbate sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Curtea Supremă – depusă de vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie.

Liviu Dragnea

Ei bine, în spațiul public se pune problema dacă sentință favorabilă ar putea duce la eliberarea lui Dragnea din detenție – și la reluarea procesului. Din păcate pentru fostul președinte social democrat, dacă decizia favorabilă ar fi fost dată înainte de pronunțarea completului de 5 al ÎCCJ, da, avocații ar fi cerut anularea sentinței completului de 3, conform deciziei CCR.

Era marea ocazie a lui Liviu Dragnea! Așa însă, acum este vorba de decizia completului de 5 judecători – neafectat de decizia de azi a CCR, care se referă la cel de 3 judecători.

Chiar avocatul lui Liviu Dragnea, Toni Neacșu, a declarat, după sentința din 27 mai, că nu se mai poate face nimic. O variantă lungă și dificilă ar fi la CEDO, cu șanse relativ mici.

Rămâne totuși o întrebare, pe care poate avocații o pot întoarce într-un extremis constituțional: în cazul Dragnea, completul de 5 a menținut sentința celui de 3, de la fond. Dar, desigur, formal,  este vorba de o nouă sentință.

Cert este că sentința de azi a CCR e așteptată cu multă nerăbdare – mai ales că până acum au fost patru amânări!

În schimb, un proces care s-ar anula este cel în urma căruia a fost condamnat Radu Mazăre, a cărui sentință definitivă în dosarul retrocedărilor a fost pronunțată de un complet de 3 judecători. Mazăre a fost condamnat pentru abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat, deci există șansa asocierii cu decizia CCR.

Așa încât, în cazul unei decizii favorabile a CCR, celebrul ex-primar și-ar putea face mediatizata cununie… în libertate!

Cât despre Dragnea, așa cum menționam… șanse avocățești mici.

Read more: https://ro.sputnik.md/justice/20190703/26693568/ocazie-Dragnea-scapa-de-inchisoare-Mazare.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.