VICTIMILE NOULUI COD ADMINISTRATIV!

4 iul.

Speranțele angajaților din Finanțele publice de a beneficia de statut special au fost năruite de decizia politică după ce Guvernul a modificat Codul Administrativ.

În ședința de guvern de miercuri, la revizuirea actului normativ, prevederea referitoare la faptul că angajații din finanțe pot beneficia de Statut special a fost retrasă, astfel că în Monitorul Oficial, la publicarea Codului administrativ, aceasta nu va mai apărea în text, așa cum se hotarâse în ședința de Guvern de săptămâna trecută. ”Dintr-o eroare de formulare se înţelegea că funcţionarii Ministerului Finanţelor Publice ar putea avea statut special”, a declarat Neu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului la briefingul ținut după ședința Cabinetului.

Sindicaliștii din Finanțe au cerut de nenumărate ori iniţierea procedurilor de modificare/completare a Codului privind Clasificarea Ocupaţiilor din România (COR) prin introducerea funcţiilor specifice pentru funcționarii ce derulează activități cu grad de specificitate sporit, cum ar fi inspector fiscal, executor fiscal, analist de informaţii fiscale etc. Aceștia spun că prin completarea COR cu funcţiile specifice activităţiilor desfăşurate de angajaţii ANAF, se vor asigura premisele poziţionării distincte a acestor funcţii față cele generale din domeniul ocupațional administraţie publică, precum și argumentarea necesităţii legiferării Statutului special al finanţiştilor, având ca obiectiv principal o salarizare diferențiată a funcționarilor, plecând de la specificitatea activităților, respectiv complexitate, încărcătură profesională/volum de muncă și riscurile asumate.

Codul administrativ, adoptat săptămâna trecută prin ordonanţă de urgenţă, a fost modificat în şedinţa de Guvern de miercuri, una dintre prevederi vizând folosirea limbii minorităţilor naţionale în administraţie.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: