ISTORICUL MARIUS OPREA:”MIZA ESTE UNA MAI LARGA!”

5 iul.

Imagini pentru MARIUS OPREA,POZE

Istoricul Marius Oprea a detaliat  la Antena 3  conținutul scrisorii sale privind documentele distruse cu aprobarea Laurei Codruța Kovesi, subliniind că există un plan bine stabilit pe termen mediu și lung de ștergere a unor biografii ce aparțin unor indivizi și astăzi influenți în România.

„Am informații din interiorul Parchetului că s-a distrus o cantitate mare de documente. Am intrat în posesia a șapte dosare, copii scanate. Dosarele provin de la arhive militare teritoriale, dar și de la arhivele militare din București”, a declarat Marius Oprea.

„Cred că miza este una mai largă și face parte dintr-un scenariu mai lung și complex. Anume, aceea de camuflare a caracterului criminal al regimului comunist. Nu prea îi interesa ce conțineau dosarele distruse, ele fiind dosarele securității, era clar că nu conțineau lucruri bune, cu atât mai puțin cu cât erau dosare instrumentate de procurori militari”, a subliniat istoricul.

„Am date concrete la ce anume ar trebui să se regăsească în arhiva Parchetului General și domnul Bogdan Licu să verifice. Acum o lună, Bogdan Licu și-a arătat disponibilitatea pentru a face această verificare. Dar în legătură cu o procedură de distrugere, ea este promovată de un responsabil al arhivei respective, în cazul de față, generalul Ion Vasilache care pe atunci conducea direcția Parchetelor Militare și trebuie neapărat avizat acest proces verbal de distrugere de către conducătorul unității, Laura Codruța Kovesi pe atunci. Firește că există un așa- zis temei al distrugerii documentelor pentru că ele depășiseră demult termenul de păstrare. Însă, pe altă parte, conform legii CNSAS ele trebuiau predate acestei instituții”, a mai precizat Marius Oprea.

Reamintim că istoricul i-a transmis procurorului general Bogdan Licu o scrisoare deschisă prin care îi atrage atenția că multe dintre documentele din arhivele fostei Securități, aflate în păstrarea PÎCCJ, au fost distruse cu aprobarea Laurei Codruţa Kovesi, pe când era procuror general, și îi cere o anchetă (VEZI detalii despre scrisoarea AICI).

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: