STIREA SERII: DANCILA LOVITA IN PLIN! DAN TANASA A DENUNTAT-O PENTRU TRADARE NATIONALA!

5 iul.

Dan Tănasa

Știrea serii: Dăncilă, lovită în plin! Dan Tănasă a denunțat-o pentru trădare națională!

”Deși Constituția României prevede faptul că România este un stat național, Premierul Viorica Dăncilă face pași importanți spre federalizarea României și diluarea conceptului de stat național”.

BUCUREȘTI, 4 iulie – Sputnik, Evan Răutu. Adoptarea modificărilor din Codul Administrativ în urma discuțiilor cu UDMR îi aduce necazuri Vioricăi Dăncilă. Cea mai cunoscută voce a românilor din Harghita și Covasna, jurnalistul și activistul pe teme naționale Dan Tănasă a anunțat că o va acționa în penal, pentru trădare națională pe Dăncilă, dar și pe miniștri implicați.”E un act de trădare națională – nu pentru că spune Dan Tănasă, ci pentru că demersul a fost declarat neconstituțional chiar de Curtea Constituțională!”, a declarat la Antena 3 cunoscutul jurnalist, ”mă voi consulta cu avocații mei și voi acționa”.

Eliminarea pragului de 20% în administrația locală este pericolul sesizat de jurnalist.

”Oficializarea de jure a tuturor celor 20 de limbi minoritare în sistemul administrativ din România este dată de eliminarea pragului celor 20% pentru utilizarea limbii materne în instituțiile administrației publice locale”, arată Dan Tănasă.

De asemenea, din momentul în care această ordonanță privind Codul administrativ va fi publicată în Monitorul Oficial ”UDMR va începe presiunile pentru emiterea de hotărâri ale autorităților publice locale care să permită utilizarea limbii materne și acolo unde minoritatea maghiară nu atinge pragul celor 20%”, afirmă Tăneasă.

”Chiar și în primăriile unde există un singur consilier local de etnie maghiară sau în localitățile unde există un singur cetățean de etnie maghiară UDMR va face presiuni asupra autorităților publice locale să permită utilizarea limbii materne în relația cu instituțiile publice, ceea ce va face ca limba maghiară să devină practic o limbă oficială de stat aproape pe întreg teritoriul național”, avertizează jurnalistul. .

Iar argumentele jurnalistului sunt bazate pe Constituție. ”Prevederea adoptată ieri de Guvernul Dăncilă intră în contradicție cu Constituția României și erodează caracterul de stat național și unitar al statului român.

”Foarte bine a argumentat și Președintele Klaus Iohannis în sesizarea trimisă anul trecut Curții Constituționale cu privire la această prevedere adoptată de Parlamentul României”, spune Tănasă, ”Curtea Constituțională i-a dat dreptate Președintelui Iohannis și a declarat această prevedere neconstituțională”.

Așadar, scrie Tănasă pe blogul său, ”Premierul Viorica Dăncilă face jocul Budapestei și pune în practică chiar strategia Ungariei creionată în proiectul „Trianon 100” prin care Ungaria face propagandă împotriva României (detalii aici)”.

”Prin eliminarea pragului de 20% toate cele 20 de limbi minoritare vor deveni de jure limbi oficiale de stat în România de vreme ce instituții publice ale statului român sunt acum obligate legal să permită utilizarea lor și să angajeze personal vorbitor al acestor limbi”.

Iar capul de acuzare ar putea fi chiar acesta: ”În loc să întărească utilizarea limbii oficiale de stat în instituțiile publice ale statului, Premierul Viorica Dăncilă modifică Codul administrativ la solicitarea UDMR și pe placul Ungariei, încurajând cetățenii români să utilizeze alte limbi în instituțiile publice, în dauna limbii oficiale de stat”.

”Deși Constituția României prevede faptul că România este un stat național, Premierul Viorica Dăncilă face pași importanți spre federalizarea României și diluarea conceptului de stat național”, scrie devastator Tănasă.

Read more: https://ro.sputnik.md/politics/20190704/26726967/Stirea-serii-Dancila-lovita-Dan-Tanasa-denunat-trdare-nationala.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: