BANCHERUL AMERICAN DOMIIC BRUYNSEELS(58 DE ANI),CEO FIRST BANK,SOTUL RAMONEI IOANA CANDIDATA PUSL LA PRESEDINTIA COLONIEI ROMANIA,ANUNTA PLANURILE AMRICANILOR:VREA SA CUMPERE CAT MAI MULTE BANCI ,DAR IN SPECIAL BANCA ROMANEASCA!

10 iul.

În primul interviu, Dominic Bruynseels, CEO First Bank, anunţă planurile americanilor: Vrem să mai cumpărăm bănci în România dacă vor apărea oportunităţi relevante la vânzare. Suntem interesaţi de Banca Românească

„Nu avem nicio reţinere în a recunoaşte că suntem interesaţi să achiziţionăm Banca Românească. Dacă o vom cumpăra sau nu, depinde de mai mulţi factori.“

Dominic Bruynseels, preşedintele executiv al First Bank, banca în spatele căreia se află fondul american de investiţii JC Flowers, a declarat pentru ZF că se uită şi după alte bănci dacă vor apărea la vânzare, dar până atunci planurile se concentrează pe creştere organică şi pe reajustarea proceselor şi a sistemelor interne astfel încât să-şi extindă numărul de clienţi şi creşterea volumelor de resurse atrase.

În primul interviu acordat după preluarea poziţiei de CEO al First Bank (fosta Piraeus Bank), bancherul britanic a menţionat că în această perioadă „punem bazele unei noi organizaţii, mai apropiate de stilul de lucru antreprenorial, mai agilă“.

First Bank tocmai a cumpărat Leumi Bank, iar Bruynseels spune că sunt pregătiţi să mai cumpere şi alte bănci dacă pe piaţă va apărea ceva relevant: „Avem întreg suportul investitorului nostru pentru o asemenea operaţiune“.

După finalizarea procesului de achiziţie a Bank Leumi România, vom avea o cotă de piaţă de 1,8%, iar intenţia noastră este să depăşim acest nivel pe segmentele de care suntem interesaţi, a adăugat el.

Bruynseels a precizat că obiectivul principal nu este cota de piaţă, ci profitul şi o rentabilitate bună a capitalului. „Modelul nostru de afaceri este unul foarte flexibil, axat pe eficienţă şi rezultate. Cred că nimeni nu se aşteaptă la mai puţin din partea unei companii cu acţionariat american.“

J.C. Flowers, în spatele căruia se află un matematician miliardar, tatonează de mai mulţi ani piaţa bancară din România, reuşind într-un final în 2018 să cumpere Piraeus Bank, la a doua încercare. De asemenea, fondul este acum la masa discuţiilor pentru achiziţia Băncii Româneşti, dar „dacă o vom cumpăra sau nu, depinde de mulţi factori“.

Modelul de business al fondului american este de a creşte cât mai mult, prin achiziţii şi organic, astfel încât în 3-5 ani să vândă First Bank altcuiva.

 

Dominic Bruynseels este un bancher britanic care în 2008 a fost recrutat de Andreas Treichel, şeful Erste, pentru a prelua conducerea BCR, venirea lui la Bucureşti fiind o surpriză. El a condus BCR timp de patru ani, traversând criza cu cea mai mare bancă din România care a fost puternic afectată de scăderea economică.

După BCR, a plecat din nou în afară, dar s-a reîntors acum doi ani în România, fiind recrutat de fondul de investiţii american J.C. Flowers pentru a prelua conducerea Piraeus Bank pe care tocmai a cumpărat-o, care s-a transformat acum în First Bank.

Un răspuns sa “BANCHERUL AMERICAN DOMIIC BRUYNSEELS(58 DE ANI),CEO FIRST BANK,SOTUL RAMONEI IOANA CANDIDATA PUSL LA PRESEDINTIA COLONIEI ROMANIA,ANUNTA PLANURILE AMRICANILOR:VREA SA CUMPERE CAT MAI MULTE BANCI ,DAR IN SPECIAL BANCA ROMANEASCA!”

  1. Aliosa 11 iulie 2019 la 7:58 am #

    A republicat asta pe Alioşa.

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: