BOMBA DIN RAPORTUL GRECO: PROBA CA USA NE MINT!NE CER SA FACEM…CEEA CE EI REFUZA!

10 iul.

Întâlnirea premierului Viorica Dăncilă cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm

Bomba din Raportul GRECO: proba că SUA ne mint! Ne cer să facem… ceea ce ei refuză!

Deci SUA și Germania, modelul global, respectiv european, care mereu ne flutură bățul pușcăriei și penalului pentru corupție nu au ratificat Convenţia de drept penal privind corupţia!

BUCUREȘTI, 25 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Nicio ţară nu este imună la corupţie – bazarea pe percepţii şi subestimarea forţei măsurilor preventive lasă uşa deschisă unor comportamente care se pot transforma foarte uşor în corupţie”, a declarat preşedintele Grupului de state împotriva corupţiei (GRECO), Marin Mrčela,

Mult așteptatul raport GRECO îşi exprimă îngrijorarea ”faţă de ritmul general lent de implementare a recomandărilor sale şi le cere ţărilor să soluţioneze această situaţie cât mai rapid”, transmite Agerpres.

Și, surpriză, țara de la care luăm noi lumină – partenerul strategic care, prin ambasadorul său și alte figuri oficiale ne dă mereu lecții de ”anticorupție” și ”stat de drept” se află la loc de cinste… pe lista neagră a celor care se opun unei măsuri fundamentale propuse de GRECO!

Concret, în raportul prezentat azi, GRECO salută ratificarea pe scară largă a Convenţiei de drept penal privind corupţia – dar subliniază că ”14 state, printre care SUA, Marea Britanie, Germania şi Rusia nu au făcut acest lucru, în pofida importanţei pentru public”.

Deci SUA și Germania, modelul global, respectiv cel european, care mereu ne flutură bățul pușcăriei și penalului pentru corupție nu au ratificat Convenţia de drept penal privind corupţia!

Da, apare pe listă și Rusia, dar Moscova nu se bagă și nu ne dă lecții! Iar Rusia a dat mereu peste nas comunității internaționale conduse de SUA pentru ipocrizie și nu s-a lăsat antrenată în combinațiile celor care se vor ”jandarmii lumii”. De aceea și campania contra Rusiei.

De menționat și că SUA, Germania, Marea Britanie și celelalte 11 state au făcut ”obiectul procedurii de neconformitate a GRECO în legătură cu a patra rundă de evaluare”.  Ce să vezi – ”corupta” Românie nu e inclusă în această procedură!

Raportul GRECO mai indică faptul că doar 34% dintre recomandări au fost implementate integral până la finalul anului.

”Percepţia publică privind nivelul scăzut al corupţiei în unele ţări poate conduce la subestimarea necesităţii unor măsuri de combatere a practicilor de corupţie”, se menționează în raportul anual.

România este în ”Top 10” al țărilor cu cel mai mare număr de recomandări neimplementate sau implementate parţial: Turcia (33 recomandări), Bosnia (23), Grecia (19), Armenia (17), Belgia (17), Macedonia de Nord (17), Serbia (17), Cipru (14), Portugalia (14) şi România (12).

”România a fost ţara cu cel mai mare (6) număr de recomandări neimplementate referitoare la parlamentari, fiind urmată de Polonia (5), Cipru, Serbia şi Turcia (4), scrie Agerpres, menționând că ţara noastră s-a aflat printre cele 16 ţări care ”nu s-au conformat deplin niciunei recomandări a GRECO privind parlamentarii”.

Pe listă întâlnim, printre alte state, Belgia, Danemarca, Germania sau Spania.

Read more: https://ro.sputnik.md/analytics/20190625/26571899/Bomba-din-Raportul-GRECO-proba-ca-SUA-ne-mint-Ne-cer-sa-facem-ceea-ce-ei-refuza.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: