CURAT IMPARTIAL! DE CE S-A INTALNIT ORBAN CU JOHANNIS!

10 iul.

Ludovic Orban a anunțat, la finalul întrevederii cu Klaus Iohannis la Vila Lac 3, că președintele le-a cerut liberalilor hotărâre, mobilizare și seriozitate în campania pentru alegerile prezidențiale. Alte teme de discuție au vizat raportul GRECO și revizuirea Constituției.

„Am avut discuții pe teme de politică internă, pe temă de politică europeană și de asemenea am avut un început de discuție referitor la campania pentru aprezidențiale, în sensul în care PNL susține candidatura lui Iohannis. În ceea ce privește temele de politică internă, am discutat legat de proiectul de revizuire a Constituției, care a fost înaintat în cadrul parteneriatului pentru consolidarea parcursului european. De asemenea am avut discuții legate de evoluția privitoare la legile electorale și în mod evident am apreciat că până la urmă cu o presiune destul de mare din partea președintelui care să permită exercitarea dreptului de vot în Diaspora. Am discutar despre raportul GRECO și teme de politică internă”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul întâlnirii liberalilor cu Iohannis.

Liderul PNDL a adăugat că au fost discuții și despre calendarul pentru alegerile prezidențiale din toamnă.

„Va urma votul pentru alegerea președintelui Comisiei Europene, vot care va fi dat de Parlamentul European în urma propunerii date de Consiliul European. E un candidat, Ursula von der Leyen, care trebuie susținut cu toate forțele. În privința pregătirii alegerilor, am discutat despre un eventual calendar. Am discutat despre diferitele momente de perioadă de pre-campanie, când trebuie să înceapă stârngerea de semnături, când trebuie să demareze procedurile. Toate aceste detalii le vom stabili cu siguranță în momentul când vom ști data alegerilor. În mod evident dacă este data de 10 noiembrie, cel mai probabil campania de strângere de semnături va înepe în jurul datei de 10 august”, a explicat Orban.

Întrebat ce mesaj le-a transmis Klaus Iohannis pseudo-liberalilor și ce le-a cerut acestora, Ludovic Orban a răspuns: „Hotărâre, mobilizare, seriozitate, susținerea evidență a tuturor mesajelor președintelui. Lucruri normale și firești în campanie”.

Orban a mai spus că „este bine ca acest referendum să se desfășoare odată cu alegerile prezidențiale, fie odată cu primul tur, fie cu al doilea tur”.

Orban a precizat că PNDL o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: