CAZUL SORINA. UN PRECEDENT PERICULOS:CORB LA CORB NU-SI SCOATE OCHII!

12 iul.

Secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM a respins, joi, solicitarea Inspecției Judiciare de suspendare a procuroarei Maria Pițurcă, acuzată că a bruscat-o pe Sorina, fetița adoptată din Baia de Aramă, atunci când a luat-o de la asistenta maternală, au anunțat reprezentanți CSM.

După ce CSM a constatat că procuroarea Maria Pițurcă nu va fi exclusă din magistratură după ce a ridicat-o cu mascații, în mod ilegal și abuziv, pe fetița Sorina, din mediul familial, pentru a executa o decizie de adopție internațională, avocatul Gheorghe Piperea a scris pe Facebook următorul mesaj:
„Aveti grija ce scrieti de acum incolo despre doamna procuror Piturca. Dupa ce suspendarea sa din functie a fost refuzata magistral de CSM, riscati cate o actiune in daune morale fiecare, pentru afectarea dreptului la propria imagine a omului din spatele titlului de procuror care aplica sever legea, in locul executorului, chiar si in contra copiilor de 9 ani. Mai mult chiar, CSM ar putea emite o hotarire de aparare a reputatiei magistratului in cauza. Si atunci nu va mai scapa nici ultra-fericitul Daniel de razbunarea reclamantei. Be careful, people!”.
Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a respins, joi, cererea de suspendare din funcție a procuroarei Maria Pițurcă, magistratul care a ridicat fetița din Baia de Aramă în cadrul unei proceduri de adopție internațională, potrivit ordinii de zi soluționate a Secției pentru procurori.
În schimb, Magistrații Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție au citat-o pe Pițurcă pentru a-i aduce la cunoștință că este cercetată pentru purtare abuzivă, referitor la modalitatea în care a preluat fetița de la asistenta maternală care o avea în grijă.
Inițial, procurorii de la Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție au deschis în acest caz o anchetă pentru săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu, fapte în legătură cu judecarea dosarului având ca obiect cererea de adopție internațională a fetiței, dar și modul în care Maria Pițurcă a efectuat percheziția la locuința asistentului maternal.

Pe 2 iulie, Inspecţia Judiciară anunța că a început cercetarea disciplinară faţă de procurorul Maria Piţurcă, care a intervenit în cazul fetiţei din Mehedinţi, şi că propune suspendarea sa până la finalizarea anchetei. Piţurcă este cercetată pentru manifestări ce dăunează prestigiului justiţiei. „Există indicii cu privire la săvârşirea abaterilor disciplinare constând în „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi respectiv „exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni”, se arăta într-un comunicat de presă al Inspecţiei Judiciare.

Procuroarea Maria Piţurcă, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a participat la preluarea fetiţei, a susținut că nu a tras de copil în timpul intervenţiei şi că a încercat să o ia în braţe. Imaginile de la fața locului au vorbit însă de la sine.

Procuroarea nu a scăpat de probleme, chiar dacă rămâne în funcție. Aceasta s-a ales cu dosar penal la Secția de anchetare a magistraților.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: