IOAN MIRCEA PASCU COMISAR EUROPEAN FARA PORTOFOLIU!

12 iul.

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, consideră cele două propuneri de comisari europeni interimari, Ioan Mircea Pașcu și Kadri Simson, competente pentru a ocupa acest post, dar a decis că nu vor avea alocate portofolii specifice în Executivul european.

„Astăzi (vineri-n.red.) președintele Jean-Claude Juncker a comunicat Parlamentului European că a avut oportunitatea de a evalua abilitatea lui Kadri Simson și Ioan Mircea Paşcu de a ocupa poziții de membri ai Comisiei Europene, luând în vedere Articolul 17(3) a Tratatului Uniunii Europene. Parlamentul European este consultat acum în privința desemnării lor în funcțiile de comisari de naționalitate estoniană și română, până la sfârșitul mandatului președintelui Juncker pe 31 octombrie 2019. Aceasta vine după ce Consiliul UE nu a ajuns la o unanimitate pe propunerea sa (Juncker-n.red.) de a nu înlocui – pentru lunile rămase – acei comisari care pleacă pentru a ocupa funcțiile de membri ai Parlamentului European”, arată un comunicat al Comisiei Europene.

Jean Claude Juncker a audiat, joi, cei doi candidați pentru funcțiile de comisari europeni, propuși de Guvernele României și Estoniei, potrivit sursei citate. Ca urmare a interviurilor, președintele CE a confirmat competențele candidaților precum cerințelor din Articolul 17(3) al Tratatului UE.

De asemenea, Juncker a decis să nu aloce portofolii specifice pentru cei doi candidați desemnați având în vedere perioada scurtă de mandat care mai rămâne până în toamnă, când va fi stabilită noua Comisie.

Însă, ei vor lua parte la activitățile de colegiu și vor putea participa în proiectele de echipă, conform Comisiei Europene.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: