A PLESNIT-O MIRCEA GEOANA”PROSTANACU”:SEF LA NATO!

17 iul.

 Mircea Geoană a dat lovitura! Fostul ministru de Externe a fost numit secretar general adjunct al NATO. Anunțul a fost făcut chiar de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

”Sunt bucuros să anunț numirea lui Mircea Geoană ca secretar general adjunct“, scrie Stoltenberg care mai precizează că  experiența politicianului român ca diplomat va conta în noua funcție. Mircea Geoană este primul român care ocupă o astfel de funcție.

Reacția politicianului român, care a dispărut o perioadă din primele rânduri ale politicii și din lumina reflectoarelor, nu a întârziat.

„Sunt mandru sa fiu desemnat de catre Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, ca urmatorul Secretar General Adjunct. Este, deopotriva, o uriasa provocare si o oportunitate de a reprezenta interesele Aliantei noastre, care asigura securitatea a peste 1 miliard de cetateni. De-a lungul carierei mele diplomatice si politice am promovat legatura transatlantica si integrarea euro-atlantica a Romaniei. Sunt profund onorat sa fiu desemnat pentru aceasta pozitie cheie ce reprezinta, de asemenea, o recunoastere a importantei contributii a Romaniei in cadrul NATO.

Apreciez, in mod deosebit, sustinerea politica si institutionala trans-partinice de care s-a bucurat candidatura mea“, precizeză Geoană.

Discuțiile despre plecarea lui Mircea Geoană pe postul de la NATO se desfășoară de câteva luni, au explicat sursele citate.
Mircea Geoană a candidat la alegerile prezidențiale în 2009 și a pierdut în fața lui Traian Băsescu.
Geoană a fost președinte al PSD din aprilie 2005 și până în februarie 2010, când în locul lui a fost ales Victor Ponta. Mircea Geoană a fost exclus de Ponta din PSD în noiembrie 2014, după alegerile prezidenţiale pierdute de Victor Ponta, pe vremea când fostul premier era şef al PSD. Geoană a înfiinţat apoi PSRO.
El a fost ambasador al României în SUA și ministru de Externe (2000-2004) în Guvernul Năstase.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: