BLOCAJ LA VARFUL PARTIDELOR CONDUSE DE UN SAS,DOI UNGURI,UN ALBANEZ SI UN RUSNAC!

18 iul.

Se înmulțesc, dincolo de orice previziuni, candidaturile la prezidențiale. Din fiecare partid se arată silueta decisă a câtorva persoane, să candideze, chiar indiferent de consecințele încălcării dispozițiilor statutare. Încurajați de situația președintelui actual, ca fiind inert și tocmai bun de declarat contra interesului național, cei care ar vrea să-i ocupe locul la Cotroceni par fiecare în parte o soluție. Cum de s-a ajuns aici și cum există riscul de a rămâne în aceeași situație, numai o campanie electorală foarte aplicată ar putea stabili și pune în mișcare un mecanism democratic distrus.

Toate partidele își pregătesc prezidențiabilul după ce ani în șir nu au avut curajul și inițiativa de a cere măcar suspendarea din funcție a prea puțin spus atipicului președinte Iohannis. O credibilitate bazată pe orgolii și coterii, așa cum poate fi definită aceasta privindu-i pe prezidențiabilii actuali, vine să clatine și mai puternic orice speranță de schimbare. Ideea de șef a zdruncinat mereu din temelii România, constituind un perfect traseu administrativ-politic pentru dictatură, protocoale, încălcarea legii. Prezidențiabilii de acum sunt dominați de același interes, lipsiți fiind de programe cu adevărat viabile. Faptul de a intra în conflict cu structurile europene apărând chestiuni personale nu mai poate fi un suport electoral, așa cum nici apărarea statului paralel nu mai poate fi credibilă. Într-o asemenea perspectivă, numele viitorului președinte poate fi necunoscut în acest moment și, evident, o posibilă surpriză .

Partidele sunt blocate la vârf cu delegări cumva inutile și pripite, care în fapt nu pot veni decât din stradă. După stabilirea echipei forului european, lupta politică din România va suscita noi chei de interpretare, așa încât există în continuare riscul de-a alege un președinte pentru alții, nu pentru români. Un moderator pare a fi necesar, respectiv o voce publică amplă care să nu fie reglată nici de servicii, nici de baronii care au împânzit România. Obligarea partidelor la decență, realism și reprezentare a interesului național se poate realiza printr-o mefiență bine dozată și extrem de necesară.

Partidele nu pot oferi prea multe detalii despre credibilitatea propriilor prezidențiabili, aflându-se, mai mult sau mai puțin, în situația unei dezertări de la susținerea cauzei publice.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.