PROFESORASUL DE FIZICA KLAUS JOHANNIS A SEMNAT IERI DECRETUL PRIVIND MODIFICAREA LEGII EDUCATIEI!

18 iul.

Klaus Iohannis

Legea Educației, modificată – Iohannis a semnat decretul ieri!

În urmă cu scurt timp, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 4/2016 ce modifică Legea Educației.

BUCUREȘTI, 17 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Schimbări în Educație, începând de astăzi: șeful statului a semnat decretul.Mai exact, este vorba despre o ordonanță pe care fostul premier Dacian Cioloș a dat-o, modificată fundamental de parlamentari la transformarea OUG în lege și atacată apoi de Iohannis la Curtea Constituțională.

Legea promulgată astăzi prevede că diploma de doctor încetează să mai producă efecte juridice din momentul comunicării dispoziției de retragere a titlului, informează edupedu.ro.

Mai exact, legea pe care a promulgat-o astăzi șeful statului stabilește că o diplomă de doctor este revocată sau anulată numai prin instanță.

”Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 4/2016 privind modificarea și completarea Legii Educației Naționale nr. 1/2011 (PL – x 66/14.03.2016)”, informează Administrația Prezidențială.

Până acum, titlul de doctor se putea retrage numai după ce Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, consiliu aflat în subordinea Ministerului Educației, evalua teza de doctorat. În cazul în care aceasta era un plagiat, instituția făcea recomandarea de retragere a titlului. Ministrul Educației era obligat să semneze ordinal de retragere.

Read more: https://ro.sputnik.md/politics/20190717/26891227/Legea-Educatiei-Iohannis-decret.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: