ANTICIPATE IN ITALIA ? SALVINI A FACUT MARELE ANUNT!

19 iul.

Anticipate în Italia? Salvini a făcut marele anunț

Matteo Salvini, liderul partidului Liga, a sugerat că Italia ar putea organiza alegeri parlamentare anticipate, în contextul disensiunilor puternice cu partenerul de coaliţie, Mişcarea Cinci Stele

BRUXELLES, 19 iulie – Sputnik, Daniela Porovăț. „Nu văd un alt Guvern în afară de acesta, dar, dacă nu mai are sens continuarea cu acest Guvern, atunci ar trebui să fie alegeri anticipate”, a declarat Matteo Salvini, citat de agenţia Reuters.

Matteo Salvini, are de câteva luni disensiuni cu Luigi Di Maio, liderul Mişcării Cinci Stele, care este și el vicepremier, din cauza a diverse proiecte ale Guvernului Giuseppe Conte.

Divergenţele s-au amplificat din cauza faptului că eurodeputaţii din cadrul Mişcării Cinci Stele au votat în favoarea numirii Ursulei von der Leyen în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, în timp ce eurodeputații din Ligă au votat contra candidatului german.

Întrebat despre posibilitatea ca Mişcarea Cinci Stele să opteze pentru o nouă coaliţie guvernamentală, cu Partidul Democrat (centru-stânga), Matteo Salvini a dat o declarație tăioasă:

„Mişcarea Cinci Stele şi Partidul Democrat? De două zile sunt deja la guvernare împreună, deocamdată doar la Bruxelles. Trădând votul italienilor, care voiau o schimbare, Mişcarea Cinci Stele a votat în favoarea noului preşedinte al Comisiei Europene, propus de Angela Merkel şi de Emmanuel Macron, împreună cu Matteo Renzi şi cu Silvio Berlusconi. O decizie extrem de gravă, altceva în afara democraţiei şi transparenţei”, i-a taxat Salvini pe partenerii de guvernare.

Salvini ar fi avantajat de anticipate de vreme ce a demonstrat la alegerile europarlamentare că și-a condus Liga spre victorie, partidul său fiind pe locul I în Italia, la mare distanță de Mișcarea 5 Stele, adunând peste 34 la sută din voturi, față de Mișcarea 5 Stele care a obținut 17 la sută, adică mai puțin de jumătate din voturile acordate Ligii.

Read more: https://ro.sputnik.md/International/20190719/26914792/Anticipate-in-Italia-Salvini-a-facut-marele-anunt.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: