DEPUTATUL PSD FLORIN IORDACHE II DA SAH LUI KLAUS JOHANNIS:”IL OBLIGA SA CONSULTE CCR DACA MAI VREA SA FACA UN REFERENDUM!”

21 iul.

Florin Iordache

Iordache îi dă șah lui Iohannis: îl obligă să consulte CCR înainte facă vreun referendum

Deputatul PSD Florin Iordache a depus astăzi o inițiativă de modificare a legii referendumului prin care îl obligă pe Iohannis să consulte CCR cu privire la întrebările pentru un viitor referendum.

BRUXELLES, 19 iulie – Sputnik, Daniela Porovăț. Iohannis ar putea fi obligat să ceară controlul CCR pe întrebările pentru viitorul referendum dacă Parlamentul votează inițiativa lui Florin Iordache de modificare a legii referendumului. Asta ar înseamnă că, pentru referendumul pe care vrea să îl facă în toamnă, o dată cu alegerile prezidențiale, Iohannis nu va mai putea să lanseze întrebări cu caracter electoral, menite să îi atragă voturi, ci va trebui să țină seama de opinia CCR.Proiectul a fost depus de Florin Iordache la numai o zi după decizia CCR prin care au fost respinse inițiativele legislative de revizuire a Constituției. Spre disperarea taberei prezidențiale, Curtea e decis, cu unanimitate de voturi, că nu pot fi interzise prin Constituție amnistierea și grațierea infractorilor condamnați pentru corupție, deoarece ar fi suprimată demnitatea umană și principiul egalității.

”La articolul 11 (al legii 3/2000), după alineatul (1), se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu următorul cuprins:

(11) – Înainte de trimiterea spre consultare Parlamentului, președintele României solicită Curții Constituționale să constate faptul că întrebările referendumului se încadrează în limitele revizuirii prevăzute de art. 152, alin. (2) coroborat cu art. 1, alin (3) și art. 16 din Constituție”, se spune în inițiativa deputatului PSD depusă astăzi la Parlament.

Iordache explică necesitatea modificării propuse de el tocmai prin decizia CCR referitoare la întrebările de la referendumul pentru justiție: ”având în vedere recentul punct de vedere prin care Curtea a statuat că o interdicție constituțională prestabilită în privința vocației cetățenilor care au săvârșit o anumită categorie de infracțiuni de a beneficia de amnistie sau grațiere încalcă principiul egalității, garanție a drepturilor și libertăților fundamentale, precum și demnitatea umană, valoare supremă a statului român”.

Read more: https://ro.sputnik.md/politics/20190719/26926090/Iordache-Iohannis-CCR-referendum.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: