DELIRUL FLECARELILOR DESPRE ALEGERI!

22 iul.

Alegerile ne ocupă deja tot timpul zilei. De grija alegerilor prezdențiale nici nu mai putem dormi. De dimineața pînă seara, agenda publică este ocupată de jocul probabilităților și de evaluarea șanselor. Cine cu cine ar putea intra în turul doi? Și cine cu cine s-ar putea alia pentru a cîștiga împotriva lui Klaus Iohannis? România nu mai are alte subiecte, necum priorități. Pentru români, nimic nu mai contează în afara alegerilor! Cel puțin așa rezultă din flecăreala politică de fiecare seară. După alegeri, țara trece la vedete și la vacanță. Prețuri la munte și la mare, cursele charter în Grecia și Spania și accidentele cu victime pe aglomeratele noastre șosele. Altceva nimic! Fărîmițarea alianțelor politice generează o ploaie de candidați. Toți comentatorii s-au transformat în profeți politici, în cititori de subconștient, în ghicitori în jocuri politice. Cine cu cine se va uni, ce fel de alegători vor acorda sprijinul cutărui candidat, cu cine vor juca serviciile secret, cu cine vor vota diasporenii și multe alte întrebări la care jurnaliștii, analiștii și politicienii se chinuie să răspundă ca niște Freud ai vieții moderne. Agenda publică a României arată ca o mișcare nebună în jurul alegerilor prezidențiale. Ne aflăm într-un fenomen ciudat de magnetism politic prostesc sau într-o diversiune de proporții, menită a anestezia procuparea poporului român pentru rezolvarea problemelor esențiale care îl apasă?
Cum Dumnezeu nu se discută despre organizarea și acuratețea alegerilor și despre gestionarea lor de către STS, serviciul secret ca din întîmplare dominat de generali de la Sibiu. A plecat generalul Marcel Opriș de la Sălaj și au venit alți ofițeri superiori cu case (de locuit sau de vacanță) pe la Sibiu. Într-un articol publicat în Gazeta de Cluj, aflăm că noii șefi ai STS-ului au proprietăți prin sau pe lîngă orașul în care se răsfiră casele lui Klaus Iohannis. Ba, ca o ironie a sorții, și un alt candidat pentru funcția de președinte al Romniei, mă refer la Dan Barna, tot de la Sibiu vine. Iată ce a descoperit Gazeta de Cluj (21 iulie, 2019) la o simplă lectură a declarațiilor de avere ale celor doi șefi ai STS:

„Ionel-Sorinel Vasilca este directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale. Conform declarației de aver completate în 2019, acesta deține șase terene aflate în Prahova, Sibiu și Neamț, două apartamente în București, o casă de locuit în Neamț și o casă de vacanșă în Sibiu. De asemenea, mai deține și două autoturisme, un BMW din anul 2014 și o rulotă din 1980. Banii din conturi se ridică la suma de 74.861 de lei. În anul precedent, acesta a încasat de la STS aproape 200.000 de lei.
Prim-adjunct al directorului este generalul de bigadă Ionel-Sorin Bălan care deține un teren, un apartament și două case, toate situate în județul Sibiu. Acesta are și un autoturism, o Honda din 2008. Nu are conturi în bănci dar are datorii de 87.000 de euro la Banca Comercială Ferovială. În anul precedent a încasat de la STS peste 175.000 de lei”.

 

Nu-i așa că gestionarea datelor de la alegerile prezidențiale vi se pare la fel de sigură ca și în cazul celor europarlamentare? Nu-i așa că pe mîna unor generali de la Sibiu cu doi candidați de la Sibiu rezultatele sunt mut mai sigure?

Ce schimbări fundamentale ar urma să vină cu ocazia alegerii noului sau vechiului prședinte al României? Se pune problema reducerii efectivelor și cheltuielilor serviciilor secrete? Se va trece la interzicerea societăților comerciale sub acoperire deținute de serviciile secrete? Candidații la funcția de președinte al României vor pleda pentru reducerea la jumătate a stufosului aparat birocratic al statului român? Inclusiv pentru reducerea numărului de agenții și ministere?

Un proiect de relansare economică a capitalului autohton va fi prioritatea unuia dintre candidați, iar salvarea mediului și stoparea exploatării sălbatice a pădurilor va ocupa agenda lui Klaus Iohannis?
Si așa mai departe, discuțiile despre lunga listă de priorități ale României urmînd să domine agenda dezbaterilor, ca mai apoi să purcedem la identificarea celor și a celui capabil să lupte pentru aceste cauze.
Nici vorbă de un asemne inventar de priorități și nevoi! Nici vorbă de căutarea unui om care să scoată România din încurcătură. Doar o flecăreală continuă pe seama celui care ar putea cîștiga potul cel mare al alegerilor prezidențiale din România.

EDITORIAL/CORNEL NISTORESCU/ http://cotidianul.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: