DANCILA,PRIMA APARITIE IN CALITATE DE CANDIDAT:”POT FI SI PRESEDINTELE TUTUROR ROMANILOR!”

24 iul.

E oficial. Viorica Dăncilă a fost desemnată marți de către social-democrați candidatul formațiunii la alegerile prezidențiale.

Biroul Permanent a decis, cu doar două voturi împotrivă, ca Viorica Dăncilă să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale, apoi Comitetul Executiv a luat aceeași decizie, urmând ca hotărârea să fie validată și în Congres pe 3 august.
Paul Stănescu și Dumitru Buzatu au fost singurii care au votat împotriva deciziei luate de social-democrați, atât în ședința Biroului Permanent Național, cât și în Comitetul Executiv.

După cele două ședințe, Dăncilă a ieșit la declarații anunțând sancțiuni pentru membrii PSD care contestă candidatul la prezidențiale și și-a exprimat încrederea că partidul poate câștiga alegerile pentru Cotroceni. Dăncilă și-a luat ca laitmotiv al campaniei „consensul”, pe care l-a invocat de mai multe ori în declarația sa.

„Cred că am șanse și în fața lui Klaus Iohannis, pentru că mereu am demonstrat că pot fi premierul tuturor românilor, deci pot fi și președintele tuturor românilor Am demonstrat că eu caut consensul, echilibrul și cred că de acest lucru au nevoie românii. Cred că perioada în care împărțim românii în partidul meu și alte partide, în Guvernul meu și alte guverne, trebuie să înceteze. Cred că pot să demonstrez că o campanie poate fi făcută pe proiecte, pe consens, pe lucruri bune pentru cetățeni și nu prin jigniri sau violență verbală. Cred că pot să demonstrez în perioada următoare că un președinte poate fi al tuturor românilor și că țara poate avea un președinte femeie. Dacă am demonstrat că pot face performanță cred că românii pot vedea că pot avea primul președinte femeie”, a afirmat Viorica Dăncilă, întrebată dacă are șanse în fața lui Iohannis.

Premierul a anunțat totodată că pentru Liviu Pleșoianu a avut un singur vot în BPN și CEx, din partea lui Dumitru Buzatu.

„Am avut un vot în CEx pentru candidatul la președinția României. Chiar dacă domnul Pleșoianu nu a fost prezent, pentru că nu e membru al BPN și CEx, le-am propus colegilor să dăm un vot și pentru Liviu Pleșoianu și am considerat important ca fiecare dintre noi să aibă susținere, să vedem ce susținere are în foruri. În BPN a avut un vot. Tot în BPN Gabriela Firea s-a retras din această cursă și a menționat că pentru noi, pentru bucureșteni, pentru PSD e foarte important să mergem uniți la alegeri. Același vot l-am cerut și în CEx. Pleșoianu a avut tot un singur vot, al domnului Dumitru Buzatu. S-a votat pentru președintele partidului, respectiv pentru mine pentru a reprezentat PSD la prezidențiale. E un vot care mă onorează, mă responsabilizează, pentru că știu că partidul pleacă dintr-o situație dificilă, dar am încredere în mine, în colegii mei, că ne vom putea mobiliza, că vom câștiga aprecierea colegilor, că vom crea un val de încredere la nivel național și că putem câștiga aceste alegeri. Sunt convinsă că atunci când suntem uniți pașii noștri vor fi temeinici”, a apreciat Dăncilă.

Liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu a declarat că l-a susținut pe Liviu Pleșoianu pentru a fi candidatul la prezidențiale deoarece „este purtătorul unor valori de stânga”, „care animă mai mult membrii și susținători ai PSD”.

„În Biroul Politic s-au făcut doar două propuneri asupra cărora s-au pronunțat participanții prin vot. Domnul Pleșoianu a fost susținut de mine și doamna Dăncilă a fost susținută de majoritatea covârșitoare a colegilor noștri. Au fost doar două voturi împotriva doamnei Dăncilă. Al meu din coerență pentru că dacă am fost pentru unul dintre candidați nu puteam să fiu și pentru toți ceilalți. (…) Eu cred că el (Pleșoianu-n.red.) este purtătorul unor valori de stânga, unor valori care animă mai mult membrii și susținători ai PSD și noi trebuie să ținem cont de toate opiniile din partid și de toate personalitățile care se pronunță în mod public. După ce se vor lua deciziile finale în structurile decizionale în PSD atunci sigur că avem datoria să îl susținem pe acela care a fost mandatat”, a declarat, marți, la Antena3, Dumitru Buzatu.

Acesta a mai afirmat că liderul PSD Olt Paul Stănescu a decis să susțină un alt candidat din partea social-democraților pentru prezidențiale deoarece „ar maximiza șansele PSD”.

„Celălalt vot (împotrivă-n.red.) a fost al domnului Paul Stănescu care a fost împotriva doamnei Dăncilă. Paul Stănescu a susținut ideea unui alt candidat în afară de doamna Dăncilă pentru că în felul acesta s-ar maximiza șansele PSD în alegerile prezidențiale”, a afirmat Buzatu.

Întrebat dacă crede în șansele Vioricăi Dăncilă de a ajunge în turul al doilea la scrutinul din toamnă el a declarat: „Eu cred că este greșită această abordare, noi trebuie să ne propunem să obținem cel mai bun rezultat din turul întâi. Nu e o abordare corectă să îți propui să pierzi alegerile și după aceea să le câștigi”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: