DEVIZA VIORICAI DANCILA:”TUR CU TUR!”

25 iul.

Imagini pentru VIORICA DANCILA ,IOHANNIS ,POZE

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale a descris cum vrea să câștige alegerile. Dăncilă a spus că președintele Klaus Iohannis spunea „pas cu pas”, iar PSD spune acum „tur cu tur”.

Dăncilă a mai precizat că toți liderii județeni PSD trebuie să își asume un scor la prezidențiale, menționând că dacă partidul pierde alegerile își va asuma demisia de onoare de la șefia formațiunii.

„Categoric. Am spus acest lucru pentru e normal să ne asumăm fiecare rezultate. Așa cum în teritoriu fiecare județ își asumă un anumit target, Bucureștiul, sectoarele din București își asumă un scor și eu va trebui să îmi asum acest lucru. Este o demisie de onoare pe care trebuie să o aibă toți cei care nu vor atinge scorul propus. O demisie de onoare cred că se impune. Eu cred că trebuie să fim foarte corecți. Obiectivul este să câștigăm alegerile prezidențiale. Domnul Iohannis spunea pas cu pas, noi spunem tur cu tur, și atunci ne propunem să intrăm în turul doi și pe urmă să câștigăm alegerile prezidențiale. Noi cred că avem toate șansele, suntem un partid puternic, organizat, care a avut această dezamăgire la europarlamentare. Trebuie să câștigăm încrederea electoratului”, a afirmat Viorica Dăncilă, întrebată miercuri la Digi 24 dacă își va asuma scorul PSD la prezidențiale.

Chestionată despre faptul că se vehiculează în spațiul public că are un scor mult mai mic în sondaje față de cel al PSD, Viorica Dăncilă a spus că în sondaje stă destul de bine, fiind aproape de scorul partidului. Ea a adăugat că nu este „locomotiva” PSD, însă speră să devină în campania electorală.

„În sondaje sunt aproape de scorul partidului. Nu pot să spun că în acest moment sunt o locomotivă. Sper ca prin campania pe care o fac să devin o locomotivă pentru partid. Degeaba stai bine în sondaje dacă organizațiile nu se mobilizează pentru tine. Cred că în sondaje stau destul de bine, dar sondajul se poate schimba de la săptămână la săptămână, nu l-aș lua ca pe un indicator real, pentru că mulți care răspuns la sondaj nu se prezintă la vot. PSD nu a mai câștigat alegerile prezidențiale din anul 2000, cred că e timpul să le câștigăm acum. Dacă în sondaje aș fi avut un scor foarte mic, este foarte greu ca să câștigi, că este un anumit val de credibilitate. Dar eu cred că PSD poate câștiga pe organizare, pe mesaje, pe dialogul pe care îl are cu cetățenii”, a conchis Dăncilă.

Despre ALDE

Viorica Dăncilă a declarat că nu crede că guvernarea PSD-ALDE este pusă în pericol, în contextul în care Călin Popescu Tăriceanu a spus că mai mulți lideri ALDE sunt nemulțumiți și dacă nu poartă discuții cu premierul ar putea să nu voteze rectificarea bugetară.

„Nu se poate vorbi doar despre primul tur. PSD merge să câștige alegerile prezidențiale. Bătălia noastră nu e doar pentru primul tur. Din punct de vedere al alianței și continuarea guvernării, am văzut mulți lideri alde care au spus că vor continua guvernarea. Eu nu cred că guvernarea e pusă în pericol. Noi ne-am fi dorit candidat comun de la PSD, ALDE candidat ALDE susținut de PSD. Eu cred că fiecare partid vrea să își arate puterea, forța și cred că acest lucru e un lucru normal”, a afirmat Dăncilă.

Premierul a spus că va merge mai departe coaliția PSD-ALDE în ceea ce privește guvernare, precizând că cele două partide vor avea puncte de vedere diferite în campania electorală pentru prezidențiale.

„Eu cred că guvernarea nu e pusă în pericol și coaliția va merge mai departe în ceea ce privește guvernarea. Bineînțeles că din punct de vedere al campaniei fiecare partid va avea propria opțiune. Aceste discuții au existat, nu le neg, dar după europarlamentare, când rezultatele au fost mulți sub așteptări, au dezamăgit PSD, cât și ALDE, fiecare dintre noi vrem să vedem care e scorul nostru, cum putem să ne mobilizăm pentru a obține un rezultat foarte bun, având ăn vedere că vin trei rânduri de alegeri. Acesta a fost motivul pentru care liderii județeni au dorit să avem un candidat de la PSD și s-a dat un vot în CEx. Cu o singură abținere, toți au vrut un candidat PSD. Întotdeauna președintele PSD și-a asumat candidatura. Această solicitare a venit din partea președinților de organizații, care mi-au spus să îmi asum candidatura pentru prezidențiale. E de datoria mea, ca președinte al PSD să îmi asum această candidatură și să conduc efectiv spre câștig”, a conchis Dăncilă.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: