SE CERE PEDEAPSA CU MOARTEA IN ROMANIA – REACTII RADICALE DUPA CRIMELE IN SERIE DE LA CARACAL SI DUPA DECIZIA USA!

26 iul.

Image may contain: 2 people, people smiling, people standing

Se cere pedeapsa cu moartea în România – Reacții radicale după crime și după decizia SUA

Alexandra una dintre fetele ucise de criminalul in serie în Caracal ar fi sunat la 112, pentru a anunța că era ținută captivă într-o casă.

Investigația la casa mecanicului auto, bănuit că le-ar fi ucis pe cele două fete dispărute în Caracal, este în plină desfășurare. Zeci de polițiști sunt la imobilul de pe strada Craiova, acolo unde au făcut descoperiri tulburătoare.

 

Surse din anchetă a dezvăluit că una dintre tinerele pe care Gheorghe Dincă le-ar fi răpit a sunat la 112, anunțând că era ținută captivă într-o casă, conform Antena 3.

S-au cerut date de la STS, iar astfel s-a identificat aria în care se afla fata.

Anchetatorii au investigat trei adrese, unde nu s-a găsit nimic, iar abia la a patra adresă, unde au ajuns vineri dimineață, l-au găsit pe mecanicul auto. La locuința lui s-au găsit rămășițe umane, bijuterii și bucăți de haine.

Există suspiciunea că fetele ar fi fost tranșate și arse. Nu este clar dacă este vorba despre două victime sau mai multe.

”De asta avem nevoie de pedeapsa cu moartea, pentru aceste creaturi profund defecte și ireparabile. Merită această bestie indulgență?”

BUCUREȘTI, 26 iul, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Descoperirile sinistre din ultimele zile din țara noastră s-au suprapus peste un subiect venit de peste ocean: SUA au reinstaurat pedeapsa cu moartea la nivel federal, decizia fiind luată de fostul oaspete al României, procurorul general William Barr.

Conforma datelor publicate de Sputnik, Barr a ordonat Biroului Federal de Penitenciare să programeze execuţia a cinci persoane condamnate la moarte pentru crime, execuţiile urmând a avea loc în decembrie 2019 şi ianuarie 2019.

”Congresul a autorizat în mod expres pedeapsa cu moarte, prin legislaţie adoptată de reprezentanţii poporului din ambele camere ale Congresului şi semnată de preşedinte. Departamentul de Justiţie respectă statul de drept şi le datorăm victimelor şi familiilor lor să mergem mai departe cu sentinţa impusă de sistemul nostru de justiţie”, a declarat William Barr.

Coincidența aceasta a generat în opinia publică un nou subiect: reintroducerea pedepsei cu moartea.

Desigur, România este o țară creștină – și până de curând conservatoare în privința aspectelor moralei sociale. În ultimii ani, în România această situație s-a schimbat – și cel mai bun exemplu a fost ”Referendumul pentru familia tradițională”, când românii au reacționat neașteptat, nesusținând una dintre cele mai sacre tradiții.

În cazul pedepsei cu moartea, situația e alta. Chiar în 2019, Parlamentul European se declara ferm împotriva pedepsei cu moartea și susținea abolirea acesteia la nivel mondial. Ce-i drept, între timp avem o altă componență a PE.

Până în 2017, 142 de țări au abolit pedeapsa cu moartea prin lege sau în practică, rămânând astfel 56 de țări care încă aplică pedeapsa capitală – spun statisticile.

Pe de altă parte – într-o Europă asaltată de ”terorism”, oare cât va mai dura până la reintroducerea pedepsei? Iar miile de refugiați/emigranți morți pe Mediterana, nu cumva seamănă a execuții, mai ales când e vorba de copii? În fine…

În România, pedeapsa cu moartea a fost abolită prin Decretul-lege nr. 6 din 7 ianuarie 1990 și decizia fiind cuprinsă în Constituția României din 1991, reconfirmată.

Ultimele persoane executate în țara noastră au fost Nicolae și Elena Ceaușescu. Interesant este că fostul președinte, unul dintre cei mai luminați lideri comuniști, a fost gata să elimine pedeapsa cu moartea dar… a survenit cazul Rîmaru, care a îngrozit România.

Așa încât, în perioada Ceaușescu, execuțiile au continuat, pedepsele fiind aplicate în cazuri de crimă deosebit de gravă, dar și în cazurile de pagube mari aduse statului (peste 1.000.000 de lei, o sună uriașă atunci!) și de trădare.

După unele surse, în perioada Ceaușescu ar fi fost executate circa 100 de persoane.

În acest moment, reacțiile românilor după ororile de la Caracal au inundat internetul – și sunt în sensul reintroducerii pedepsei capitale.

”Cadavrele celor două adolescente și al unui băiețel au fost găsite la un mecanic auto, incinerate – e posibil să mai găsească și alte rămășițe umane ale altor persoane – de asta avem nevoie de pedeapsa cu moartea, pentru aceste creaturi profund defecte și ireparabile”, scrie cunoscuta internaută Iosefina Pascal.

Read more: https://ro.sputnik.md/society/20190726/27017852/Se-cere-pedeapsa-cu-moartea-Romania-Reactii-radicale-dup-crime-dupa-decizia-SUA.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: