NUMAI ROMAN DE RAND SA NU FII ROMANIA IN MIC SI MARE!

29 iul.

Fiecare a perceput și a suferit în felul său tragedia fetelor de la Caracal. Un sentiment al neputinței i-a copleșit pe mulți. Pe unii, cu accente de deznădejde și revoltă. Pe alții, cu nasul lor de vulpi, i-a trimis în stradă să se tîrască pe jos și să ceară demisia Guvernului.  Șacalii  românești și-au trimis hienele în fața Ministerului de Interne. Serviciile secrete au reînceput lupta între ele. Mulți au simțit răbufniri de revoltă.
Gheorghe Dincă a recunoscut, deși probele indubitabile ale crimelor n-au apărut încă. Poate că nu există. Recunoașterea sa fără nici o dovadă zdrobitoare îngroapă (sau închide poarta) spre o cercetare de trafic de carne vie sau de organe.
În aceste zile, cei mai mulți și-au îndreptat privirea spre instituțiile statului. La ce protecție să te aștepți de la ele dacă, la locul crimei, statul român trimite un ministru cu mintea împiedicată, total aerian, și un șef de poliție, numit Ioan Buda, care, și fără să caște gura, se descrie singur. Omul (neamul) lui Daniel Buda de la Cluj Napoca, din banda politică a lui Traian Băsescu, omul lui Vasile Blaga, (și el promovat de Klaus Iohannis în Parlamentul Europei) așa sărac cu duhul cum s-a arătat pe micul ecran a condus și Poliția de frontieră și a ocupat funcții importante în Poliția Română,  el avînd probleme grave de logică, gramatică și vorbire.Abia cînd au scos capul și ne-au arătat că ei reprezintă instituțiile statului român am fost șocați cu adevărat. Am descoperit că trăim sub umbrela (comanda) unor proști și a unor nemernici. Am văzut cine ne conduce, cine decide, cine dă dreptate. Ei ne reprezintă, ei ne apără interesele, ei le măsoară. Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, cel care a stat să aștepte răsăritul soarelui pentru a pătrunde în casa groazei, un procuror #Rezist, decorat de Laura Codruța Kovesi pentru dosare ratate la DNA, n-a apărut încă.  N-a scos o vorbă. Este ținut departe pentru a nu declanșa o revoltă populară împotriva clanului procurorilor din România. Probabil că limbajul său n-ar fi depășit cu nimic bîlbele ministrului de Interne și îngăimările tălîmbe ale chestorului Ioan Buda. Șeful Poliției din Caracal zice că „a acționat exemplar”. Caracalenii vorbesc despre afacerile sale cu cămătarii.  Nu m-ar mira să fi știut mult mai multe despre afacerile romilor și despre traficul acestora cu carne vie sau cu carduri și mașini. Caracalul are și politicieni. Frații Ciocan din PSD. Cu doi-trei ani în urmă, am descins la Redea pentru a încerca să fac lumină într-o afacere a primarului din Redea, tartore peste comună și care bătuse niște localnici. Una dintre victime scrisese americanilor și voia să plece din țară. Primarul din Redea era prieten cu procurorul de la Caracal. Procurorul creștea porci și primea tărîțele de la moara din comună și de la brutăria din Caracal. Polițistul de proximitate și Poliția din Caracal chefuiau la cabana primarului de pe marginea lacului.  Pentru confort, își asfaltaseră drumul. Primarul din Redea supraveghea strada cu camere de luat  afle cvederi. Să afle cine se apropie de casa lui.  Firele  unei mafii locale  cu polițiști,cu procurori, cu parlamentari duceau pînă la Slatina. Și mai departe, pînă la București. Toți băgau oamenii în sperieți cu numele lui Nicolae Văcăroiu care avea două-trei hectare de pămînt prin preajmă. Nu se putea face nimic împotriva lor. Nici o sentință definitivă nu putea fi aplicată. La Caracal și la Redea, puterea legii se termina într-o țesătură de vorbe mieroase sau cu o amenințare și, mai apoi, cu o violență cruntă.
Credeți că este o diferență între cei doi de la Interne (Buda și Moga) și cei doi de la STS, aduși de Klaus Iohannis de la Sibiu pentru a ține sub control toate comunicațiile statului român? Aștept să-i văd vorbind și explicînd cum funcționează magistralele și cum sunt înregistrate convorbirile între oficialii statului roman. Și cum stabilesc ei cu faimoasele tablete rezultatele alegerilor!
Nenorocirea de la Caracal mă trimite cu gîndul la statul mafiot care poate fi întîlnit în mai multe orașe și comune din România. Polițiști,  procurori, ofițeri de informații, directori și miniștri, articulații ale unei mafii politice.
Fiecare a trăit tristețea și revolta în felul său. Ar trebui să zăbovim mai serios pe ipoteza că facem un tărăboi cumplit pe seama democrației cînd, în fapt, cu o abilitate fanariotă, in țara noastră toate funcțiile publice sunt pe cale să devină afaceri în interes personal. Traian Băsescu și-a luat case și pămînturi, Udrea, Blaga, Videanu, Iohannis, Coldea și  Maior, la fel.  Le-au deschis altora dosare și procese și le-au închis pe ale lor. Dacă funcția și obrazul de președinte al României nu obligă la decontarea afacerilor cu case de la Sibiu și nici a navetei de pașă înamorat, de ce șeful Poliției de la Caracal nu i-ar urma el exmplul? De ce Olguța nu și-ar trage un clan la Craiova sau Boc și Rus unul la Cluj-Napoca?
Drama noastră vine de la faptul că statul în numele căruia urlăm cu toții (din motive diferite) a ajuns doar un pretext pntru afaceri personale. Iar procurorul care a luat fața Europei, Laura Codruța Kovesi, nu-i decît un sforar blambec printre aceștia.
Oricît ne doare, polițiști se arată a fi o bună afacere, președintele, una mai mare, la fel, un procuror nu este cu nimic mai prejos. Să nu mai vorbim de ministru, de general sau colonel de servicii secrete, de director!
Numai român de rînd să nu fii!

SURSA /EDITORIAL/CORNEL NISTORESCU/http://cotidianil.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: