ALEX CUMPANASU DEZLANTUIT,MESAJ CATRE USA SI GERMANIA:”MAI LASATI-NE CU VRAJELILE SI BUCHETELE DE FLORI!”

30 iul.

Alexandru Cumpanasu

Cumpănaşu, mesaj către SUA şi Germania: „Mai lăsaţi-ne cu vrăjelile şi buchetele de flori”

Preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României spune că, în acest moment, ţara noastră este prinsă la mijloc în scandalul momentului, a cărui miză este conducta Nord Stream-2.

BUCUREŞTI, 11 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Alexandru Cumpănaşu, preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, comentează scandalul generat de proiectul Nord Stream-2 şi spune că România este din nou prinsă la mijloc.

El a explicat afirmaţia prin aceea că Germania, Olanda şi Austria au nevoie de gazul rusesc ieftin, „economiile lor „performante” depinzând de preţul gazului rusesc: cam la jumătate sau la un sfert faţă de acelaşi gaz vândut României”.

„Restul ţărilor din UE sunt neutre sau se opun. SUA spumegă… iar România, care îşi asigură 80% din necesarul energetic din resurse proprii este împinsă în ambele direcţii de cei doi „aliaţi”: Germania şi SUA”, a notat Alexandru Cumpănaşu.

Preşedintele CNMR îndeamnă România la fructificarea acestei oportunităţi. În acest sens, se întreabă ce pot oferi Germania şi Statele Unite ale Americii ţării noastre.

„Schengen? Pe bune? Hai, pa! Lăsaţi-ne cu buchetele de flori… Aaa… da, ştiu. Puteţi să alocaţi României 15 miliarde de euro în plus în noul acord cu România pe fonduri europene care începe în 2021 şi un loc central în noua Comisie Europeană. (…) SUA nu vrea conducta? Perfect. Atunci să investească 100 de miliarde de dolari în infrastructura militară cyber, producţie etc. Pe româneşte: mai lăsaţi-ne cu vrăjelile şi buchetele de flori”, a scris Cumpănaşu.

Washingtonul forţează europenii să îi cumpere gazul scump

Menţionăm că, vineri, cele 28 de state membre ale Uniunii Europene au căzut de acord asupra unei poziţii comune privind revizuirea reglementărilor privind transportul gazelor naturale, ce vizează în special proiectul gazoductului Nord Stream-2, notează economica.net.

Vineri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a precizat că poziţia SUA faţă de gazoductul Nord Stream-2 este incompatibilă cu ideea de concurenţă onestă şi că Washingtonul forţează europenii să îi cumpere gazul la un preţ cu 30% mai mare, informează Sputnik.

Reamintim că, la începutul acestui an, ambasadorul american în Germania, Richard Grenell, a avertizat companiile implicate în construcţia gazoductului Nord Stream-2 că s-ar putea confrunta cu sancţiuni dacă vor continua cu proiectul.

Read more: https://ro.sputnik.md/analytics/20190211/24614753/Cumpanasu-mesaj-catre-SUA-si-Germania-Mai-lsai-ne-cu-vrajelile-si-buchetele-de-flori.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: