CRIMELE DE LA CARACAL,REACTIA COALITIEI:SESIUNE PARLAMENTARA EXTRAORDINARA!

30 iul.

Vot în Parlamentul României

Crimele din Caracal, reacția Coaliției: Sesiune parlamentară extraordinară

Coaliția de guvernare PSD – ALDE a decis astăzi un set de măsuri pentru a determina o reacție mai bună a autorităților în situații critice, dar și convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru modificări legislative în acest sens.

BRUXELLES, 29 iulie – Sputnik, Daniela Porovăț. Coaliția PSD-ALDE a decis înființarea unui grup de lucru interministerial care să identifice un plan de măsuri pentru eficientizarea timpilor de răspuns în situații critice, ca reacție la bâlbele autorităților în cazul din Caracal.

De asemenea, Coaliția a anunțat și convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare în care se vor lua măsuri legislative. Deciziile Coaliției seamănă cu modalitatea prin care Serbia a reacționat în urma unei crime similare, stabilind printr-o lege dedicată, purtând numele victimei, Tijana, înăsprirea pedepselor pentru infracțiuni de acest fel.

Sputnik a relatat faptul că Parlamentul din Serbia a adoptat, în luna mai a acestui an, mai multe amendamente la Codul Penal, printre care și Legea Tijana, care prevede închisoare pe viață pentru violarea și uciderea minorilor. Inițial, o persoană care comitea astfel de infracțiuni putea fi condamnată la închisoare pentru o perioadă de 30-40 de ani.

O altă prevedere a Legii Tijana este că autoritățile trebuie să înceapă căutările unui minor declarat dispărut în momentul în care părinții anunță dispariția, nu după 48 de ore, cum a fost în cazul Tijanei Juric și a altor minori dați dispăruți până în acel moment.

Read more: https://ro.sputnik.md/politics/20190729/27053098/Crimele-din-Caracal-reacia-Coaliiei-Sesiune-parlamentar-extraordinar-.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: